Bedri Baykam’dan A Haber’e tepki: Yandaş medya Fenerbahçe’nin aleyhine çalışıyor!

Bedri Baykam’dan A Haber’e tepki: Yandaş medya Fenerbahçe’nin aleyhine çalışıyor!
Fenerbahçeli taraftarların, Bakan Berat Albayrak’ı protesto etmeleri sonrası çıkan tartışmaları Fenerbahçe Kongre Üyesi yazar-ressam Bedri Baykam Günboyu’na değerlendirdi.

Erman Çimen / GÜNBOYU ÖZEL

Futbol dünyasında spor-siyaset ilişkileri üzerinden büyük bir tartışma yaşanıyor.

Fenerbahçe’nin 1-1 biten Alanyaspor karşılaşmasında hakem kararlarına tepki gösteren taraftarlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı işaret ederek "Damat istifa" sloganları atmıştı. Taraftarlar, maç sonunda da sosyal medyada protestolarını sürdüren mesajlar paylaşmıştı.

A HABER FENERBAHÇELİLERİ KIZDIRDI

Albayrak'ın kanalı A Haber ise Ali Koç ve Fenerbahçe'ye karşı hazırladığı haberle dikkat geçti. Trabzonspor'a desteğini sık sık dile getiren Albayrak'ın kanalı, haberlerinde Ali Koç'u, "Mesele futbol da değil melese başka" başlığıyla hedef aldı. Haber sosyal medyada büyük tepki çekti.

 

Söz konusu tartışmaları Fenerbahçe Kongre Üyesi, yazar-ressam Bedri Baykam Günboyu’na değerlendirdi

‘TEPKİLER HAKLI BİR GEREKÇEYE DAYANIYOR'

Başta bakan Berat Albayrak olmak üzere hükümet cephesinden gelen açıklamaların Fenerbahçe taraftarlarında rahatsızlık yaratmaya başladığını belirten Baykam; ‘Trabzonspor-Fenerbahçe maçında golden sonra aşırı sevinç gösterileri yapmaları, sürekli Trabzonspor’un şampiyon olacağından bahsetmeleri doğal olarak rahatsızlık yaratıyor. Dolayısıyla bütün stad ‘damat istifa’ diye bağırdığı zaman bu bir haklı gerekçeye dayanıyor. Çünkü Fenerbahçe’ye yapılan bütün haksızlıkların arkasında o seyirci kitlesi ister istemez bir müdahale arar hale geliyor.’ dedi.

 ‘FUTBOLUN İÇİNE SİYASET KARIŞTI’

Taraftarların gözünde futbolun içine siyasetinin karıştığı şüphesinin açıkça var olduğunu belirten Bedri Baykam ‘Türkiye liginde penaltı kurtaran kalecilerden sadece Fenerbahçe kalecisinin kurtardığı penaltılar tekrar ediliyor. Özelikle tabi VAR odasının da mantıksız ve yanlış kararlar alması da seyircide büyük bir güvensizliğe neden oluyor. Tereddüt ve şüpheler oluşuyor. Futbolda siyasetin işin içine girdiği şüphesi maalesef açıkça var. Bunun ne ölçüde girip girmediğini ben kanıtlayamam. Ama yaşananlar yüzünden bunun yoğun şekilde kitleler tarafından bu şekilde algılanması kaçınılmaz hale geliyor…’ dedi.

"PROVOKASYONLARIN MEDYA AYAĞI!"

Ahaber’in tepki çeken Fenerbahçe haberini de eleştiren Baykam; ‘Yandaş dediğimiz bu medyanın Fenerbahçe aleyhine böyle bir gidişatı var. Bu tür haberler Fenerbahçe’ye yapılan talihsiz provokasyonların medya ayağı oluyor. Ortada doğal olarak infial duyan, tepki veren bir seyirci grubu varken kalkıp bunu alakasız şekilde, gezi olayları hakkında daha önce tartışmalı bir şekilde yaptıkları yorumlara bağlayarak vermeleri çok yakışıksız.’ diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar