BDDK’dan bankalara kripto para uyarısı!

BDDK’dan bankalara kripto para uyarısı!
Son dönemde herkesin dilinde olan kripto para yatırımları için BDDK, bankalara kritik bir uyarıda bulundu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), son dönemde herkesin dilinde olan kripto para yatırımları için dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Kripto paraları birer yatırım aracı olarak görenleri yakından ilgilendiren bu uyarı bankalara uyarı olarak gönderildi. Yapılan bu uyarı, bankalardan kredi çekerek kripto para yatırımı gerçekleştiren müşterileri yakından ilgilendiriyor.

Bloomberg HT’nin haberine göre BDDK, banka müşterilerinin kredilerle elde ettiği kaynakların kripto para yatırımlarında kullanılmaması için uyarıda bulundu. Bu uyarı Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği’ne gönderildi. Aynı şekilde edinilen kredi kaynaklarının sermaye piyasasının dışına çıkarılmaması için azami hassasiyetin gösterilmesi istendi.

Kripto paralar bazen son derece riskli yatırımlar olabiliyor ve bu yatırımlar, bankalardan alınan krediyle gerçekleştirildiğinde bankalar piyasası için son derece riskli bir durum oluşabiliyor. BDDK’nın yeni kararı, müşterilerin edindiği kredilerin kripto varlıklara gitmemesi için önlemler alınmasına yol açacak.

Kimilerinin geleceği parası, kimilerininse balon olarak gördüğü kripto paraların teknoloji rutinimizin büyük kısmını oluşturduğu bir gerçek. Özellikle son iki yılda kripto para yatırımlarına olan ilgi epey arttı. Bu da herkesin kripto para yatırımı yaptığı ya da yapmayı düşündüğü gerçeğini doğuruyor. Ancak çok riskli olabilen bu yatırımlar için banka müşterilerinin kredi çekmesi bankaların hiç isteyeceği bir durum değil.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar