BB Erzurumspor, Süper Lig'e geri döndü!

BB Erzurumspor, Süper Lig'e geri döndü!
Sezonu ikinci sırada tamamlayan BB Erzurumspor, Hatayspor'un ardından Süper Lig'e yükselen ikinci takım olurken, TFF 1. Lig'de play-off eşleşmeleri de belli oldu...

BB Erzurumspor Süper Lig'de!

TFF 1. Lig'de 34. hafta karşılaşmalarında BB Erzurumspor, Ümraniyespor'u konuk ettiği maçta rakibini 4-1'lik skorla mağlup ederek sezonu ikinci sırada tamamladı. 

Mavi-beyazlı ekip böylece bir sezonluk aradan sonra yeniden Süper Lig'de mücadele etmeye hak kazandı. TFF 1. Lig'de sezonu şampiyon olarak tamamlamayı garantileyen Hatayspor, Süper Lig'e yükselmeye hak kazanan ilk takım olmuştu.

Karşılaşmada BB Erzurumspor'a galibiyeti getiren golleri 7 ve 81. dakikalarda Emrah Başsan, 30. dakikada Jugurtha Hamroun (pen.) ve 88. dakikada Ibrahim Sissoko kaydetti. 

Konuk ekbin tek golü ise 56. dakikada Muhammed Gönülaçar'dan geldi. 

Bu sonucun ardından 62 puana yükselen Mehmet Özdilek'in öğrencileri sezonu ikinci sırada tamamlarken, Ümraniyespor ise 44 puanda kaldı.

DEV EKRANLARDAN İZLEDİLER

Erzurum'da vatandaşlar, TFF 1. Lig ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un, Süper Lig'e yükselme mücadelesi verdiği Cesar Grup Ümraniyespor maçını Havuzbaşı Kent Meydanı'na kurulan dev ekrandan izledi. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri çerçevesinde polislerce bariyerler kurulup söz konusu meydanda taraftarların maçı sosyal mesafe kuralına uyarak izlemesi sağlandı.

erzurum.jpg

PLAY-OFF EŞLEŞMELERİ BELLİ OLDU

Öte yandan TFF 1. Lig'de Süper Lig'e yükselmeye hak kazanacak üçüncü ve son takımı belirleyecek olan play-off aşamasında yarı final eşleşmeleri de belli oldu. 

Play-off turuna katılmaya hak kazanan takımlar Adana Demirspor, Akhisarspor, Karagümrük ve Bursaspor olurken, sıralamalara bağlı olarak play-off yarı final eşleşmeleri şöyle oluştu: 

Bursaspor - Adana Demirspor
Karagümrük - Akhisarspor

Play-off yarı final ve final maçlarının tarihleri TFF tarafından daha sonra açıklanacak. Yarı final maçlarında TFF 1. Lig statüsü gereği sezonu 5. ve 6. sırada tamamlayan takımlar ilk maçları sahasında oynayacak. Rövanş müsabakaları ise 3. ve 4. sırada olan takımların sahasında oynanacak. 

LİGE VEDA EDEN TAKIMLAR

Eskişehirspor ve Adanaspor'un TFF 1. Lig'e veda etmesi daha önceden kesinleşmişti. Ligden düşen üçüncü ve son takım ise Pazar günü oynanacak Eskişehirspor - Boluspor ve Osmanlıspor - Balıkesirspor maçlarının ardından belli olacak. 

27 puanla 16. sırada yer alan Osmanlıspor'un ligde kalabilmesi için Balıkesirspor maçını kazanması, aynı zamanda Boluspor'un da Eskişehirspor deplasmanından puansız ayrılması gerekiyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar