Bayramda tartıya çıkınca üzülenler bu haberi okumadan tatilden dönmeyin

Bayramda tartıya çıkınca üzülenler bu haberi okumadan tatilden dönmeyin
Kurban Bayramı'nda tatlılar, yağlı yemekler derken alınan kilolar kaçınılmaz oluyor. Ünlü beslenme uzmanı Dilara Koçak tartıyla aramızı nasıl düzeltebileceğimizi anlattı.

Eğer siz de sevdiklerinizle beraber bayramın ve tatilin keyfini çıkarırken yediklerinizin dozunu kaçırdıysanız, bayram sonrası tartıda küçük sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. 

Bu yöntemlerle kısa sürede aldığınız kilolaları verebileceksiniz. Vogue Türkiye'ye yazan beslenme uzmanı Dilara Koçak'ın tavsiyeleri şöyle:

BİTKİSEL PROTEİNE AĞIRLIK VERİN 

Kurban bayramında tüketimi en çok besin grubu et oluyor. Hayvansal kaynaklı beslenmek vücuttaki asit yükünü arttırır, içeriğindeki yüksek kolesterol sebebiyle kan yağlarının artmasına sebep olabilir. Eğer siz de bu dönemde et tüketiminizi arttırıp sebze ve meyve tüketimini de azalttıysanız bağırsak hareketlerinde yavaşlama ve kabızlık problemi yaşayabilirsiniz. Bu sebeple bayram sonrası daha fazla posa ve vitamin – mineral açısından kuru baklagil, sebze, meyve ve tahıl ürünleri tüketimine ağırlık vermeniz hem sizi hem de sindirim sisteminizi hafifletir.

ŞEKER VE TUZU HAYATINIZDAN ÇIKARIN 

Hem şeker hem de fazla tuz tüketimi bağışıklık sistemini olumsuz etkilediğini biliyorsunuz. Bayram süresince şeker ve şeker içeren besinlerin tüketiminizi arttırdıysanız bayram sonrası dengeleme döneminde şekere ve paketli besinlere veda etmeniz en doğrusu olur. Yine ödem şikayetlerinizi hafifletmesi açısından yiyeceklerinizin tuz içeriğini azaltıp çeşitli baharatlardan yararlanabilirsiniz. Yemeklerinizde baharat kullanmanız hem lezzetine lezzet katar hem de vücutta su tutulumunu önleyerek ödem şikayetinizi azaltacaktır.

SIVIYI ARTTIRIN 

Bayram sonrasında tartıya çıktığınızda gördüğünüz fazla kiloların bir kısmı ödem ve şişlikten kaynaklanıyor olabilir. Eğer siz de bayramda su tüketiminizi azalttıysanız tartıda gördüğünüz rakamlar sizi şaşırtmasın. Ödem atmanın ve şişkinlikten kurtulmanın en önemli kuralı yeterli su içmek. Yeterli su içmek aynı zamanda vücudumuzun toksinlerden kurtulmasına ve ödemi azaltmaya yardımcı olur. Özellikle sıcak havalarda ve sıvı kaybınızın çok daha fazla olduğu günlerde günlük 2.5 -3 litreye yakın su tüketimine dikkat edin. Sıvıyla beraber mineral kaybını da önlemek için günde 1-2 şişe maden suyu da tüketebilirsiniz.

Ödem Atmaya Yardımcı Smoothie

½ demet maydanoz

2 dilim ananas

1 limonun suyu

2 adet salatalık

Taze nane yaprakları

Bütün malzemeler blenderdan geçirilir, 2 limonun suyu eklenerek tüketiir.

Afiyet ve sevgiyle…

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar