Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Fatih Ergin

Fatih Ergin

25. SAAT

Batı'nın mülteci yüzsüzlüğü

"Suriyelilere kapıları kapatan Avrupalılar Ukraynalılara kucak açıyor" benzeri birçok yorum, Rus işgalinin ilk 10 gününde, 1,5 milyon Ukraynalının ülkesinden ayrılarak 2. Dünya Savaşı''ndan bu yana en hızlı büyüyen mülteci krizine sebep olması sonrası geldi.

Çünkü Avrupa ülkeleri, Ukrayna''ya, tıpkı Türkiye''nin Suriyelilere yaptığı gibi "açık kapı" politikası uyguluyor.

En büyük mülteci karşıtı hükümetlere sahip olan Avusturya, Macaristan ve Polonya bile Ukraynalılara kapılarını açtı. Polonya 750 bin mülteciyi kabul etti bile. Ama en gerçekçi yorumlardan biri, Ukraynalıları yoğun ateş altında kalan ''Avrupalılar'' olarak gören Bulgaristan Başbakanı Petkov''a ait.

Aslında bu tablo, bizlere klişelerin doğruluğunu tekrar hatırlatması açısından önemli.

Her ne kadar Türkiye''deki DW benzeri Batı medyası ve fonlanan medya kuruluşları; Türkiye''deki Ermenilerin sözüm ona yaşadığı zorluklara yönelik videolar hazırlarken, terör sempatizanlarına kucak açılmasını önerirken, göçmenlerin Türkiye''de kalmasına yönelik içeriklerle gündem oluşturmaya çalışırken, yetmezmiş gibi katledilen Müslümanları katledene göre yargılarken, en önemlisi de bizleri faşist ve ırkçı gösterirken, Batı''nın köklerindeki en büyük ırkçı zihniyetini görmezden geliyor ama meselemiz bu değil.

Burada savaştan kaçan kadın ve çocuklara kapı açılmasına itirazımız yok. Avrupa''nın bakışını ve Türkiye''nin asıl gündemini bilmemiz lazım.

''Medeniyet'' ütopyasını bize aşılamaya çalışıp insan haklarından bahsetmeye devam eden Batı''yı eleştirmekten vazgeçip, onların Türkiye''ye yönelik neler yapmak istediğini, adeta Türkiye''yi ''mülteci çöplüğü'' ile Avrupa''nın tampon bölgesi haline getirmek istediklerini anlayalım.

Suriyelilere kucak açmayı marifet gibi göstermeyi bırakıp, kendi ülkemizin güvenlik sorunu haline dönüşen mülteci sorununu sayısal verilerle ve gelecek vizyonu ile ele alalım.

Onların ne yaptığı değil, bizlerin ne yapması gerektiğine odaklanalım.

Ülke menfaatlerini düşünmenin din hatta ırk temelli olmadığını, milyonlarca farklı kimlikteki insanların şu anki sorunlarını değil, gelecekte yaşatabileceği sorunları konuşalım.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları