Başvuru yapıldı! Burhan Kuzu meslekten atılacak mı?

Başvuru yapıldı! Burhan Kuzu meslekten atılacak mı?
YARSAV eski başkanı ve avukat Ömer Faruk Eminağaoğlu, Burhan Kuzu'nun avukatlık mesleğinden çıkarılmasını istedi.

YARSAV eski başkanı ve avukat Ömer Faruk Eminağaoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Sultan Vahdettin'le ilgili mesaj paylayan Burhan Kuzu'nun avukatlık mesleğinden çıkarılmasını istedi.

VAHDETTİN'İ ANMIŞTI

Eminağaoğlu, “Mustafa Kemal Paşa, 30 Nisan 1919’da Resmi Gazete’de yayınlanan Sultan Vahdettin imzası ile Samsun 9. Ordu Müfettişliği’ne tayin edilmiştir. Mustafa Kemal, Samsun’a herhangi bir kişi olarak değil Osmanlı’nın en parlak subayı olarak çıkmıştır. Sultan Vahdettin Han’ı rahmetle anıyorum” diyen Burhan Kuzu’yu İstanbul Barosu’na şikayet etti.

kuzutivit.jpg

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ DIŞINDA..."

Eminağaoğlu, dilekçesinde Avukatlık Yasası hükümleri gözetildiğinde Kuzu’nun, avukatlık mesleğinin itibarını, onurunu, düzen ve geleneklerini, yüklendiği sorumlulukları özel yaşantısında gözetmediğini, buna en ağır derecede aykırı davrandığını belirterek, şunları kaydetti:

“TBMM tarafından hain olduğuna karar verilen, Mustafa Kemal Atatürk tarafından Nutuk’ta yaptıkları bu çerçevede açıkça vurgulanan, kaçarak emperyalistlere sığınan bu kişinin, emperyal güçlere karşı ilk adımın atılarak bağımsızlık mücadelesinin başlatıldığı 19 Mayıs vesilesiyle Mustafa Kemal Atatürk’le beraber aynı derecede hatta daha da üstün bir biçimde anılabilmiştir. İfade özgürlüğü sınırları dışında kalan bu davranış, adı geçen hakkında disiplin soruşturması açılarak, avukatlık mesleğinden çıkartılmasını gerektirmektedir”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar