Başvuru yapanlara 25.000 TL karşılıksız ve geri ödemesiz yardım!

Başvuru yapanlara 25.000 TL karşılıksız ve geri ödemesiz yardım!
Vatandaşlar kış aylarını nasıl geçireceklerini kara kara düşünürken, büyük yardım müjdesi geldi. Başvuru yapanlara 25.000 TL karşılıksız ve geri ödemesiz devlet yardımı yapılacak. İşte detaylar...

Duyan herkes müracaat ediyor. Vatandaşlar kış ayları öncesinde nasıl geçineceğini kara kara düşünürken, müjdeli haber geldi. Başvuru yapanlara 25.000 TL karşılıksız ve geri ödemesiz devlet yardımı yapılacak. Bu yardımdan yararlanmak isteyenlerin tadilat ve onarım yapması gerekiyor.  Evlerinde yıkılma tehlikesi olan, çatlak, dökük, kırık olan yurttaşlar müracaat yaparak devlet yardımı ödemesinden faydalanabilecek. Herkes için geçerli olan müjdeli haber sabah erken saatlerde verildi. Peki müracaat koşulları neler? Onarım ve tadilat yardımı almak için nereye müracaat yapmak gerekmektedir? 

Yıkık dökük evlerde yaşamakta olan ve onarıma ihtiyaç duyan yurttaşlara devlet 25.000 TL tadilat yardımı verecek. Ev onarımı için verilecek olan bu ödemeyi almak için müracaat şartı bulunuyor. Belirli şartları sağlayanlara yapılacak olan ödemelerden yararlanarak kış öncesinde ev tadilatı yapabilirsiniz. 

TADİLAT, ONARIM VE TAMİRAT

Devlet, yardıma muhtaç olan ailelere ev onarımı, prefabrik ev yapımı, betonarme ev yardımı için destek ödemesi yapıyor. Karşılıksız ve geri ödemesiz olarak verilen 25.000 TL'lik devlet yardımı hibe ediliyor. Yardım tutarı yurttaşların ihtiyacına göre değişirken, müracaat işlemleri ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yapılıyor. Evinizin durumuna göre devletten 15, 20, 25.000 TL ev yardımı alabilirsiniz.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Ev onarımı ve tadilatı için devlet yardımı almak isteyen yurttaşların yaşadıkları ilde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarından müracaat yapmaları gerekmektedir. Başvurular için T.C. kimlik numarası içeren bir nüfus cüzdanı ile gitmek yeterli oluyor. Yapılacak olan incelemeler neticesinde son kararı veren ise Vakıf Mütevelli Heyeti oluyor. Başvurunuzun olumlu değerlendirilmesi halinde ise 25 000 TL'lik karşılıksız ve geri ödemesiz destek hemen hesabınıza geçiyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuru koşulları arasında 18 yaşından büyük olmak, gelir durumu, ayrıca onarım yapılacak evin tam hisseli tapusuna sahip olunması gibi şartlar aranıyor. Hani içinde kişi başına düşen gelirin, asgari ücretin üçte birinden az olmasıyla müracaat yapılabiliyor.

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ DE VERİLİYOR

Ayrıca ev onarımı için destek alan yardıma muhtaç yurttaşların elektrik faturalarının bir kısmı de devlet tarafından karşılanıyor. Yani yardıma muhtaç yurttaşlara elektrik tüketim desteği de sağlanıyor. Elektrik tüketim desteği almak için son aya ait elektrik faturası ile beraber PTT şubelerine gitmek ve gişelerden müracaat işlemlerini tamamlamak gerekmektedir.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar