Başsavcı'yı hedef alan Bülent Arınç'a Abdülhamit Gül'den yanıt!

Başsavcı'yı hedef alan Bülent Arınç'a Abdülhamit Gül'den yanıt!
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, YİK Üyesi Bülent Arınç'ın FETÖ'den beraat eden damadı Ekrem Yeter ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'ın açıklamalarıyla ilgili konuştu.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Bülent Arınç'ın FETÖ'den beraat eden damadı Ekrem Yeter ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'ın açıklamalarına ilişkin, "Savcı ihsası reyde bulundu eleştirisi teknik olarak doğru değil" dedi.

Gül, bazı tarikatların bakanlıklarda kadrolaştığı iddialarıyla ilgili ise "Burada bir zihniyet anlamında hiç bir grubun devletin içinde örgütlü bir şekilde sızması, hiyerarşi dışında bir yapı oluşturulmasına asla izin verilemez. Devlet kendi kurumlarıyla ayakta durur" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Gül, cemaat ve tarikatların bakanlıklara sızdığı iddialarıyla ilgili şunları söyledi:

Burada bir zihniyet anlamında hiç bir grubun devletin içinde örgütlü bir şekilde sızması, hiyerarşi dışında bir yapı oluşturulmasına asla izin verilemez. Devlet kendi kurumlarıyla ayakta durur. İlkeler, usüller bellidir. Hukukun üstünde hiçbir güç yoktur. Bu konuda herkesin inancı düşüncesi serbesttir. Bu mücadeleyi devlet asla izin vermez. Masum ve suçluyu da ayırt etmek çok önemli. Dindar kesimlerin hepsine de toptan halel getirmek asla doğru değildir.

BÜLENT ARINÇ'IN FETÖ'DEN BERAAT EDEN DAMADI

Bakan Gül, Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter'in FETÖ'den beraat eden damadı ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'ın açıklamalarına ilişkin, "Savcılık makamı yargılama makamı değil. Savcılık bir talepte bulunur, mahkeme karar verir. Savcı itiraz da edebilir. Savcı kanaatini ortaya koymuş. Savcı ihsası reyde bulundu eleştirisi teknik olarak doğru değil. Savcı bir hakim değildir. Bu konuda savcının görüşünü açıklamasının eleştirilmesi doğru değil" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar