Başkent kulisleri bunu konuşuyor: MHP yüzde 7'ye neden razı oldu?

Başkent kulisleri bunu konuşuyor: MHP yüzde 7'ye neden razı oldu?
MHP içerisindeki huzursuzluk Cumhur İttifakı ortağından gelen bir jest ile giderilmeye çalışılıyor. MHP'nin AKP'ye verdiği seçim kanunu teklifinde seçim barajının yüzde 5 ve dar bölge sistemi vardı. AKP yüzde 5 'e karşı çıkarak yüzde 7 ve dar bölge sistemine karar verdi. AKP yöneticileri bu teklifin 1 Ekim'de TBMM açılınca kanun teklifi olarak TBMM'ye sunacaklarını söylüyorlar.

GÜNBOYU-KULİS

Siyasî kulislerde şimdi MHP'nin çözülmemesi için bu seçim jestini Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğanın açıkladığı siyasi kulislerde konuşuluyor. Yine siyasi kulislerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düşüncesinde 2022 Kasım ayında bir erken seçim yapması. İttifak ortağı MHP ile anlaşması halinde TBMM'den 3600 ek gösterge, intibak yasası, EYT gibi daha önce verilmiş sözleri TBMM de kanunlaştırarak geçirmek.

KISMI AF GÜNDEMDE

Yine AKP kulislerinde 2022 Temmuzun da kamu işçi ve memurlarına ek bir zam vererek Kasım'da yapılacak olan erken seçimi kazanmak. AKP'li vekiller şu konuyu da dile getiriyorlar; kısmı bir af, yapılandırmaların yeniden getirilmesi, KOBİ'lere ve küçük ölçekli esnafa çok düşük faiz ile uzun vade kredi. Yeni seçim sistemi ile hedef yüzde 51. Özellikle MHP yönetimi bunu milletvekillerine şimdiden söylüyor ve morallerini yüksek tutmasını istiyorlar.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar