Basın İlan Kurumu’na 12 hükümet üyesi atanmadı! Yerel basın tehlike altında

Basın İlan Kurumu’na 12 hükümet üyesi atanmadı! Yerel basın tehlike altında
Döviz kurunda meydana gelen hareketlilik, ithal kağıt krizine neden oldu. Bu durumdan en çok etkilenen ise yerel basın ise çıkmaza sürüklendi.

Yükselen döviz kuruyla daha da derinleşen ithal kâğıt krizi gazeteleri çıkmaza doğru sürüklüyor. Bu durumdan en çok etkilenen ise yerel basın oldu. Duruma acil müdahalesi gereken Basın İlan Kurumu’nda ise genel kurul toplanamıyor. 36 üyeden oluşan Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nun 12 kişiden oluşan basın ve 12 kişiden oluşan tarafsız üye seçimleri yapıldığı halde hükümet üyesi 12 kişinin ataması yapılmadığı için genel kurul Mayıs ayında bu tarafa gerçekleşemiyor.

RESMİ İLAN TARİFESİ BELİRLENEMİYOR 

Bu sebeple de artan kâğıt ve döviz fiyatlarına rağmen Türkiye’de 1000 gazetenin beklediği resmi ilan tarifesi belirlenemiyor. Basın İlan Kurumu’nun 2020 bütçesini çıkartamaması gazeteleri büyük bir krizle karşı karşıya bıraktı.

İŞTE O TALEPLE

Ulusal basınla birlikte yerel gazeteler de kağıt krizinden kaynaklı çok zor günler yaşıyor. Kağıt bulamadıklarını, çalışanların maaşlarını ödemekte zorlandıklarını yerel basın temsilcileri Basın İlan Kurumu'nu acilen tedbirler almasını bekliyor. Gazete temsilcilerinin, BİK'in ilan tarifesini artırma, ilan alma kriterlerinde gevşeme, KDV’nin azaltılması ve hibe gibi talepleri var.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar