Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ'dan Webo'ya ırkçılık hakkında men açıklaması

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ'dan Webo'ya ırkçılık hakkında men açıklaması
İstanbul Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Şampiyonlar Ligi'nde PSG maçı sırasında maçın 4. hakemi Sebastian Coltescu ve hakem ekibinin futboldan ömür boyu men edilmesini talep ettiklerini söyledi.

Göksel Gümüşdağ'dan flaş "men" açıklaması

İstanbul Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, PSG maçıın ardından havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gümüşdağ maçın hakemleri hakkında futboldan men başvurusu yapacaklarıın söyledi.

Gümüşdağ'ın açıklamaları şu şekilde:

"8 Aralık, ırkçılığa karşı dünya tarihine geçen bir direniştir. İstanbul'a dönme kararı almıştık, görüşmeler sonucunda hakemlerin değişmesi halinde kalacağımızı belirttik. UEFA'ya teşekkür ederiz, yarın Ceferin'e mektup yollayacağız.

Bu hakemlerin geçmişi hakkında bilgi talep ettik. Başakşehir olarak dünyaya duruşumuzu gösterdik, sıra UEFA'da! Bu hakemlere ömür boyu men verilmeli. Pierre Webo'nun üzülecek bir şeyi yok, bizler üzülmeliyiz, dünya üzülmeli. Burada ibretlik ceza çıkmalı."

ÖZEL BİR DURUŞ SERGİLENDİ

Sebastian Coltescu tarafından ırkçı saldırıya maruz kalan Pierre Webo ise şunları söyledi:
"Bana verilen destekten dolayı herkese teşekkür ederim. Birlik olduk. Hakem zaten herkesin duyduğu şeyleri söyledi. Bu sözleri söylemesi benim garibime gitti, limiti aştı.

Cumhurbaşkanımıza, Başkanımıza teşekkür ederim. 8 Aralık'ta özel bir duruş sergilendi."

"ŞOK YAŞADIK"

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk ise olaylara ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu. Buruk şunları söyledi:

"Bu artık bir milat olmalı. PSG'ye teşekkür ederiz, bize destek oldular. UEFA'ya da teşekkür ederiz. Futbol anlamsız kaldı ama inşallah bundan sonra böyle şeyler yaşanmaz. Maça hazırlanmak zor oldu, şok yaşadık. Yaşadığımız olay bizi etkiledi, sahaya odaklanamadık."
"Neymar, Kylian Mbape ve Marquinhos, hemen yanımıza geldiler ve 'Biz de bu hakemle oynamak istemiyoruz' dediler. PSG'ye gerçekten teşekkür ederiz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar