Baro başkanlarından hukukçu vekillere: "Ya cübbenize düğme dikin..."

Baro başkanlarından hukukçu vekillere: "Ya cübbenize düğme dikin..."
Dört gündür Meclis'in Çankaya kapısı önünde bekleyen baro başkanları Adalet Komisyonu'nun hukukçu milletvekillerine çağrıda bulunarak "Ya cübbelerinize düğme dikin ya da düğmeyi çöpe atıp bu süreçten vazgeçin" dedi

TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşmeleri süren 'çoklu baro' teklifine karşı çıkan ve toplantıya katılıp görüş açıklamayabilmek için 4 gündür Meclis'in Çankaya Kapısı önünde bekleyişlerini sürdüren baro başkanları, hukukçu milletvekillerine cübbe, düğme ve dikiş seti gönderdi ve çağrıda bulundu.

ANKA’nın da yer alan habere göre, baro başkanları adına açıklama yapan Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, tüm çözüm çabalarına rağmen sonuç alamadıklarını ifade ederek, Adalet Komisyonu’nun hukukçu milletvekillerine meslek yeminlerini hatırlatmak için cübbe ve düğme gönderdiklerini bildirdi. Bozkurt, “Biz cübbemize düğme dikilmesine izin vermedik.

Adalet Komisyonu’ndaki meslektaşlarımıza yeminlerini hatırlayıp cübbe ve düğme gönderdik. Ya cübbelerinize düğme dikin ya da düğmeyi çöpe atıp bu süreçten vazgeçin!” dedi.

Baro başkanları, daha sonra 'Avukatlık Meslek Andı’nı okudu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar