Barış Yarkadaş: Papara'yı kim koruyor? Denetimi yok

Barış Yarkadaş: Papara'yı kim koruyor? Denetimi yok
Gazeteci Barış Yarkadaş, KRT'de katıldığı 'Şimdiki Zaman' adlı programda, yasadışı bahis sitelerinin KKTC'de merkezlerinin bulunduğunu ve bu sitelerin 'Papara'yla para transferleri yaptıklarını ve kara para akladıklarını iddia etti.

Yarkadaş'ın canlı yayındaki iddiaları şu şekilde oldu:

"Bunlar uzun yıllar KKTC'de polis olarak çalışmış ve şu anda Lefkoşe'de emekli olarak yaşayan bir vatanseverin anlattıkları... Söylediklerini not aldım. Kendisi diyor ki 'Bu paraların bir çoğu Türkiye'de de bir dönem TV100'ün sık sık gündeme getirdiği üstüne gittiği Papara üzerinden bunların hesapları aktarılıyor.'

Programda çarpıcı iddialarda bulunan Yarkadaş, "adeta bir dolandırıcılık yöntemi haline gelen Papara ve benzeri sistemlerin denetiminin olması gerek" şeklinde konuştu.

"'PAPARA'NIN DENETİMİ YOK"

Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü: Papara bir bankacılık yöntemi. Siz burada hesaplar biriktiriyorsunuz. Onlardan size bir cüzdan veriliyor. Aslında ortada fiili bir para yok, sanal para var. Ama diyor ki mesela bu Papara sistemini anlatan polis şefimiz, "ben bugün Lefkoşe'de bir kafede yemek yedim yemeğin ücretini Bitcoin'le ödedim" diyor. Çünkü bunun bir denetimi yok kontrolü yok. Yasası yok. 

Bu Papara yönteminin bir denetim altına alması lazım. Papara'yı mesela kim koruyor. Bütün televizyonlarda reklamlarını görüyoruz. Gazetelerde reklamlarını görüyoruz. Papara'nın denetimi yok.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar