Barış Yarkadaş: Okul yönetimi ailelere IBAN veriyor

Barış Yarkadaş: Okul yönetimi ailelere IBAN veriyor
Okulların açılmasına sayılı günler kala aileler, yüz yüze eğitim için hazırlığa başladı. Gazeteci Barış Yarkadaş, okul yönetimlerinin 'ihtiyaç listesi'nin yanında IBAN vererek ailelerden para istediğini yazdı.

Bazı devlet okullarının, çocukların okul ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan ebeveynlerden IBAN numarası vererek para istediği gündeme geldi. Eski milletvekili ve Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, "Utanmadan bir de zam istiyorlar!" başlıklı yazısında bu konuya dikkat çekti.

Hükümetin yangın, sel, korona virüsü salgını gibi acil durumlarda vatandaşlardan sürekli olarak IBAN istediğini hatırlatan Yarkadaş yazısında, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından göreve atanan ancak TBMM’ye gelip yemin etmediği için ‘resmi’ olarak bakan ünvanı kazanmayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de AKP’li bakanların izinden gidiyor. Özer de neredeyse tüm hazırlığı ailelere yaptırıyor ve IBAN’cılar kervanına katılıyor!

"KAYIT YAPTIRMAK İÇİN GİDENLERİN ELİNE TUTUŞTURULUYOR"

‘Yetkisiz bakan’ Mahmut Özer’e bağlı okullar, Ankara’dan gelen talimat üzerine ailelere “İhtiyaç Listesi” adı altında verdikleri notlara IBAN’ları da ekledi. Okul Aile Birliği’nin hesap numaralarının yazdığı kağıtlar, kayıt yaptırmak için gidenlerin eline tutuşturuluyor.

Bana bu köşede yayımlanan belgeleri maddi durumu gerçekten çok kötü olan bir anne verdi. Okul yönetimi, herkesten olduğu gibi bu anneden de 2 top A4 fotokopi kağıdı, 30 adet şeffaf poşet dosya, 3 adet tahta kalemi ve 1 adet bant istemiş. Listeye 100 TL yatırılmasını istedikleri IBAN da eklenmiş… Konuştuğum anne, 4 çocuğu için yatırması gereken 400 TL’yi nasıl temin edeceğini kara kara düşünüyor, elindeki İBAN’a çaresizce bakıyordu" ifadelerini kullandı. (Gazete Duvar)


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar