Ankara kulisleri bu haberle çalkalanıyor! Millet İttifakı'nın adayı net...

Ankara kulisleri bu haberle çalkalanıyor! Millet İttifakı'nın adayı net...
Yazar Barış Yarkadaş, bugünkü köşesinde Millet İttifakı'nın adayı hakkında bazı önemli açıklamalarda bulundu.

KULİS: MİLLET İTTİFAKI'NIN ADAYI BELLİ!

Gazeteci yazar Barış Yarkadaş, Korkusuz Gazetesi''ndeki köşesinde, Millet İttifakı''nın adayına yönelik bazı açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu''nun adaylık durumuna ilişkin önemli bilgi veren Yarkadaş şunları söyledi:

"Programda CHP Genel Merkezi’ndeki “son hava’’yı aktarmış ve özetle şunları söylemiştim:

''CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı artık çok net. Bununla ilgili olarak kampanyanın çatısını oluşturmak için ilk toplantı yapıldı. Kılıçdaroğlu’nun nasıl bir sloganla çıkması ve kampanyanın çatısının nasıl oluşturulmasına ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu. Kılıçdaroğlu artık her koşulda adaydır. Kılıçdaroğlu, öncelikle Millet İttifakı’nın adayı olmak; ‘Tek ve Ortak Adayla İlk Turda Kazanmak’ formülünü işletmek istiyor. Bu gerçekleşmediği takdirde CHP’nin adayı olarak yarışa girecek. Kılıçdaroğlu ve yakın çevresi, adaylıkta ‘kritik eşiğin’ aşıldığına inanıyor.'' Peki CHP lideri bu özgüvene nasıl sahip oldu? Zira; kamuoyu araştırmaları çok da iyi sonuçlar vermiyordu…

Kılıçdaroğlu’na yakın ismin anlattıkları bunlarla sınırlı değil tabii ki… Ankara’daki kaynağım sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik ilgi, sadece bize değil, Altılı Masa’ya gelen kamuoyu araştırmaları ve anketlerde de görülüyor. Erdoğan-Kılıçdaroğlu kıyaslamalı anketlerin sonuçları cuma günü diğer partilere de gitti. O anketler de de görülüyor ki; Sayın Kılıçdaroğlu için ‘adaylık eşiği’ çoktan aşıldı. Toplumda Kılıçdaroğlu’nun adaylığına hiç olmadığı kadar büyük bir ilgi ve destek var. Altılı Masa’nın diğer aktörleri de bu gerçeği kabul edeceklerdir.'' Görüldüğü üzere, CHP Genel Merkezi’nde tüm hesaplar Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı üzerine yapılıyor. Hatta sadece adaylık dönemi değil cumhurbaşkanlığı döneminin nasıl olacağı üzerine de kafa yoruluyor. Öyle ki; kimin TBMM Başkanı olacağı, kimin Kılıçdaroğlu sonrası CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturacağı bile konuşuluyor. TBMM Başkanlığı için Engin Altay’ın, CHP Genel Başkanlığı için ise Faik Öztrak’ın ismi geçiyor. Tartışmaları yakından izleyen ve çalışmalarını da adaylık sürecine göre şekillendiren Kılıçdaroğlu, adaylığını açıklamak için gün sayıyor. CHP liderinin bu yüzden sahada daha çok olacağı ve genel merkeze süreli sınırlarda geleceği ifade ediliyor."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar