Barış Terkoğlu: "Bahçeli silahıyla ayı avına çıkmak zorunda kalmadı"

Barış Terkoğlu: "Bahçeli silahıyla ayı avına çıkmak zorunda kalmadı"
Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, Silivri cezaevinde yazdığı yazısında Moskova Mutabakatı'nı değerlendirdi.

İdlib'deki alçak saldırının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin Moskova'da bir araya gelmişti.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, kritik zirveyi değerlendirirken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Rusya'ya yönelik sert sözlerine gönderme yaparak, "İyi ki cihatçıların yanına itilen Türkiye, İdlib’deki örgütlere cephe olmak durumunda kaldı. İyi ki Devlet Bahçeli silahını alıp ‘ayı avına’ gitmek zorunda kalmadı. Savaş olmamasına sevinilir" ifadelerini kullandı.

İşte Terkoğlu'nun "Saray’ın koltuğundaki kara kediler" başlıklı yazısı:

"ELLERİM BOMBOŞ POZU"

"İyi ki ateşkes oldu. İyi ki daha çok halk çocuğunu ölüme yollayacak politika sürdürülemedi. İyi ki cihatçıların yanına itilen Türkiye, İdlib’deki örgütlere cephe olmak durumunda kaldı. İyi ki Devlet Bahçeli silahını alıp ‘ayı avına’ gitmek zorunda kalmadı.

Savaş olmamasına sevinilir. Şubat Harbi’nin bitmesinin uzun vadede kazananı İdlib’de olmamıza ikna olmayan Türk halkıdır. Peki, teslim olan? SETA’nın siyasi patronu Berat Albayrak’ın ve SETA’nın yaratıcılarından İbrahim Kalın’ın ‘ellerim bomboş’ pozundan söz etmiş miydim?

"SAVAŞ BORUSU ÇALANLAR NE YAZMIŞ DİYE BAKTIM"

Tutuklandıktan sonra ilk kez cumartesi gazetelere kavuştum. Hemen merakla savaş borusu çalan Burhanettin Duran şimdi ne yazmış diye baktım. “Ankara ve Moskova arasında ‘kopuş’ bekleyenlere bu fırsat verilmedi” diyordu. Önceki yazdıklarını unutmuş gibiydi. Aklının nerede kaldığını ve “krizin yeniden gelme ihtimaline karşı Batı beklentileriyle müzakere devam etmeli” ifadeleri özetliyordu.

Uzun Şubat Harbi’nde kaybettiğimiz halk çocuklarını yüreğimize gömdük. Anıları acılarımızı artırdığı kadar farkındalığımızı da artırsın. Böylece Rusya ile aramızı bozan ‘kara kedi’nin yavrularının Saray’ın koltuklarında oturduğunu görelim."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar