Barış Pınarı'nda kara harekâtı başladı!

Barış Pınarı'nda kara harekâtı başladı!
Suriye'de Fırat'ın doğusundaki terör unsurlarına yönelik hava harekâtının ardından kara harekatı da başladı. Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda kara harekatının başladığı bir görselle birlikte duyuruldu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulundu.

Suriye'nin Resulayn kasabında üst üste 5. patlama sesi duyuldu. Ceylanpınar'a 10 km uzaklıkta olan bölgede Türk F-16 savaş uçaklarının havada uçtuğu gördüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı'nın başladığını duyurdu. Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında "Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir. Ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın yaptığı açıklaması şu şekilde:

"Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı #BarışPınarıHarekatı'nı başlatmıştır.

Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir.

Barış Pınarı Harekatı ile,

Ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf edeceğiz. Oluşturacağımız GÜVENLİ BÖLGE sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini sağlayacağız. Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruyacak, tüm bölge halkını terörün pençesinden kurtaracağız.

#BarışPınarıHarekatı'nda görev alan kahraman Mehmetçiklerimizin her birini alınlarından öpüyor, kendilerine ve bu harekatta Türkiye'yle birlikte olan tüm yerel destek unsurlarına muvaffakiyetler diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun."

ERDOĞAN; KILIÇDAROĞLU, BAHÇELİ VE AKŞENER'E BİLGİ VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Akşener'i telefonla arayarak Barış Pınarı Harekatı ile ilgili bilgi verdi.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, harekata ilişkin yaptığı açıklamada, "Harekatımız uluslararası hukuk, BM Şartı ve BMGK'nın terörle mücadeleye ilişkin kararları gereğince icra edilmektedir" ifadelerini kullandı.

İŞTE BARIŞ PINARI HAREKATI'NDAN İLK GÖRÜNTÜLER

h1-001.jpg

h2-002.jpg

ŞANLIURFA'DA ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ UYGULAMASI

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Fırat'ın doğusuna yönelik 'Barış Pınarı' harekatının başlamasının ardından Şanlıurfa Valiliği sınır hattını Özel Güvenlik Bölgesi olarak ilan etti. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Suriye sınırında güvenlik durumunu desteklemek, ayrıca vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, olası tehdit ve tehlikeleri bertaraf etmek için 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesi gereğince; batıdan doğuya doğru aşağıda koordinatları verilmiş olan hat ile hudut hattı arasında kalan bölgenin 08 Ekim 2019 tarihi itibari ile Valiliğimizce Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir" denildi.

KARA HAREKÂTI BAŞLADI

Suriye'nin kuzeyine yönelik hava harekâtının ardından kara harekâtı da başlatıldı. Milli Savunma Bakanlığı, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Suriye Milli Ordusu, Barış Pınarı Harekatı kapsamında Fırat'ın doğusuna kara harekatına başladı" ifadelerini kullandı. Bir televizyon programına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da operasyonu doğruladı.

kara-harekati.JPG

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar