Barış Pınarı Harekâtı’nda son durum!

Barış Pınarı Harekâtı’nda son durum!
Milli Savunma Bakanlığından, Barış Pınarı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen PKK/YPG'li terörist sayısının 702'ye yükseldiği bildirildi. Güvenlik kaynaklarınca, harekat kapsamında 40'tan fazla teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu ifade edildi.

Türkiye'nin Suriye'de terör örgütü PKK uzantısı YPG güçlerine karşı düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı 9. gününde. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, şunlar kaydedildi: “Fırat’ın doğusunda devam eden Barış Pınarı Harekatı’nda etkisiz hale getirilen PKK/YPG’li terörist sayısı toplam 673 oldu.”

Barış Pınarı Harekât Planı Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 9 Ekim saat 16.00’dan itibaren uygulanmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesaplarından duyurduğu, ‘Barış Pınarı Harekâtı’nın ilk kısmını hava operasyonları oluşturdu. 

KARA HAREKATI BAŞLADI

Türk savaş uçaklarının Suriye’nin kuzeyindeki PYD/YPG mevzilerine hava operasyonları sürerken dün saat 22.35 sularında kara harekâtı için düğmeye basıldı.

DÖRT KOLDAN GİRDİLER

Milli Savunma Bakanlığı aynı dakikalarda  “Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Suriye Milli Ordusu, Barış Pınarı Harekatı kapsamında Fırat’ın doğusuna kara harekatına başladı” ifadelerini kullandı. Askeri kaynaklar da Türk kara birliklerinin Resulayn ve Tel Abyad’da 4 koldan giriş yaptığını bildirdi.

BİR AÇIKLAMA DA SOYLU’DAN

Bir televizyon programına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da kara operasyonunu doğruladı. Soylu, “Bu bir savaş değil. Bu bir terörle mücadele. Sınır ötesi harekat. Türkiye teröristlere ait bir kampı yok etmek üzere kendi adına meşru bir harekatın içerisinde. Uluslararası alanda meşru bir harekatın içerisinde” ifadelerini kullandı.

181 HEDEF ATEŞ ALTINA ALINDI

MSB’den yapılan açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında hava kuvvetleri unsurları ve ateş destek vasıtaları ile şu ana kadar terör örgütüne ait toplam 181 hedefi ateş altına aldı” ifadeleri kullanıldı.

ERDOĞAN'DAN TRUMP'A YANIT

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Donald Trump’ın Türkiye ile ilgili mesajları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Trump’ın üzerindeki siyasi baskıları hafifletmek için bu mesajları verdiğini vurgulayan Erdoğan, “Sayın Trump güvenli bölge konusunda doğru bir karar verdi. Pazar akşamı yaptığımız telefon görüşmesinde kendisiyle karara bağladık. Fakat ABD askeri ve güvenlik bürokrasisi Başkanlarının talimatlarını yerine getirmiyor. Siyasiler ve medya Trump üzerinde baskı oluşturmaya çalışıyor. O da bu baskıları hafifletmek için mecburen tweet üzerinden bazı mesajlarını veriyor. Biz yapıcı yaklaşım içinde olmaya ve adımlarımızı kararlılıkla atmaya devam edeceğiz. Beklemeden, bekletmeden devam edeceğiz.”

Erdoğan, ABD’li senatör Lindsey Graham’ın Türkiye’ye yaptırım tehdidi için de, “Bu beyefendi dürüst değil, garip açıklamalar yaptı. Yenilir yutulur değil. Siyaset, dürüstlük üzerine yapılırsa prim kaydeder, yapılmazsa sen de edindiğin arkadaşlarını kaybedersin. Yaptığı açıklama sayın Trump'ı zora sokacak bir açıklama. 13 Kasım‘da Washington‘da olacağız. Konuşma fırsatımız olacak. Güvenli bölge ile ilgili atılacak adımlarda hedefin kesinlikle terör örgütleri olduğunun altını çizen Erdoğan, “Bizim Kürtlerle herhangi bir sorunumuz yok. Sorunumuz terör örgütleridir, terör örgütünün buradan çıkmasıdır. Kürtlere karşı mücadele veren ve onları katleden biz değiliz” dedi.

YURT GENELİNDE MEHMETÇİK İÇİN FETİH SURESİ OKUNDU

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için sabah namazında yurt genelindeki bütün camilerde Fetih Suresi okundu.

Sabah namazı öncesi okunan Fetih Suresi'nin ardından tüm camilerden sela sesleri yükselirken kılınan namazın ardından eller Mehmetçik için dua edildi.

SURİYE MİLLİ ORDUSU FIRAT'IN DOĞUSUNA GİRDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) dün terör örgütlerine yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı kapsamında, SMO unsurları Fırat Nehri'nin doğusunda YPG/PKK'lı teröristlerin işgalindeki bölgelere girdiği belirtildi.

AKÇAKALE'YE HAVAN ATILDI!

Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı devam ediyor.

Bu arada, terör örgütü YPG/PKK işgali altındaki bir bölgeden Akçakale’ye 4 havan mermisi atıldı. İlçe merkezine düşen havan mermileri nedeniyle yaralananların olduğu öğrenildi.

7 ŞEHİT VAR

Suriye'de terör örgütlerince işgal edilen bölgelerden atılan 2 havan mermisi, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine düştü.

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı devam ediyor.

Bu arada, terör örgütü YPG/PKK işgali altındaki bir bölgeden Akçakale'ye 2 havan mermisi atıldı.

İlçe merkezine düşen havan mermileri nedeniyle 1'i bebek 2 kişi şehit oldu.

Polis ekipleri vatandaşları sınırdan uzaklaşmaları ve evlerine gitmeleri konusunda uyardı.

Mardin'de hayatını kaybeden vatandaşlarla birlikte şehit sayısı 7'ye yükseldi. 

AKÇAKALE'DE VATANDAŞLARA "AÇIK ALANDA DOLAŞMAYIN" ANONSU

Akçakale'de ve Ceylanpınar'da belediye hoparlöründen anonslar yapıldı. Halkın evlerine girmesini istendi.

MSB: "TERÖR MEVZİLERİ İMHA EDİLDİ"

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada terör mevzilerinin ateş destek vasıtaları ile imha edildiği bildirildi.

Bakanlık;'tan yapılan açıklama şöyle: "Akçakale’de masum sivilleri katleden PKK/PYD-YPG’li teröristler ve mevzileri tespit edilerek ateş destek vasıtaları ile imha edildi. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, bundan sonra da kalmayacak! Milletimizin başı sağ olsun..."

14 KÖY TEMİZLENDİ

TSK'nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Tel Abyad ve Rasulayn'daki 11 köy terörden arındırıldı.

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla TSK ve Suriye Milli Ordusu (SMO) ile Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında, El Yabse ve Tel Fander köyleri terörden arındırıldı.

Harekat kapsamında Tel Abyad'daki Müşeyrfe ve Dedat ile Rasulayn'daki Kişto köyü de terörden arındırıldı.

Ardından Tel Abyad'ın doğusundaki Bir Aşık ve Hamidiye köyleri teröristlerden temizlendi.

SMO güçleri, köylerde arama tarama faaliyetleri yürütüyor, güvenlik tedbirleri alıyor.

Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Rasulayn'daki Aşağı Kişto köyü de teröristlerden temizlendi. 

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu (SMO) ile Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Rasulayn'da Aşağı Kişto köyü de kurtarıldı.

Gün içerisinde Tel Abyad'daki El Yabse, Tel Fander, Müşeyrfe, Dedat, Bir Aşık ve Hamidiye ile Rasulayn'daki Kişto köyü YPG/PKK'lı teröristlerden temizlendi. 

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Tel Abyad'daki Berzan, Cüdeyde ve Gısas köyleri de kurtarıldı.

BAKANLIK, ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISINI AÇIKLADI

Milli Savunma Bakanlığından, Barış Pınarı Harekatı kapsamında gece boyunca icra edilen harekatlar neticesinde 49 PKK/PYD-YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Barış Pınarı Harekatı kapsamında gece boyunca icra edilen harekatlar neticesinde 49 PKK/PYD-YPG'li teröristin daha etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Açıklamada, harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının 459 olduğu kaydedildi.

Formun Üstü

Formun Altı

İKİ ASKERİMİZ DAHA ŞEHİT DÜŞTÜ

Suriye'nin Azez kentinde PKK/YPG'li teröristlerin havanlı saldırısı sonucu bir askerimiz daha şehit düştü.

Suriye'nin Azez ilçesindeki üs bölgesine teröristlerce düzenlenen havanlı saldırıda 2 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

Şehitler Piyade Uzman Çavuş Abdulhamit Bilgen ve Piyade Uzman Onbaşı Yunus Mermer'in naaşı, Gaziantep Adli Tıp Kurumundaki işlemlerinin ardından tören için Gaziantep Havalimanına getirildi.

Burada düzenlenen törene Gaziantep Valisi Davut Gül, Kilis Valisi Recep Soytürk, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Derya Bakbak ve Müslüm Yüksel, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma, 23. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Berat Acar ile şehitlerin silah arkadaşları katıldı.

Dünkü çatışmalarda da Sözleşmeli Er Ahmet Topçu şehit düşmüştü.

SURUÇ'TA İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'de işgali altındaki bölgelerden Suruç'taki sivillere yönelik havan mermili saldırısında 2 kişi hayatını kaybetti. Saldırı sonrası ilçede güvenlik güçleri alarma geçti.

NUSAYBİN'E ROKET MERMİSİ İSABET ETTİ: 8 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Öte yandan Nusaybin'e yönelik saldırıda ise 8 kişi hayatını kaybederken 35 kişi de yaralandı. Ateş açılan bölgenin koordinatları belirlenerek bölge Türk topçuları tarafından ateş altına alındı

Valilikten yapılan açıklamada, Suriye'de terör örgütü YPG/PKK işgali altındaki bir bölgeden Nusaybin ilçesine siviller hedef alınarak atılan havan ve roket mermilerinin isabet etmesi sonucu 8 kişinin şehit olduğu, 35 kişinin de yaralandığı bildirildi.

nusaybin-k3zy-cover-wmod-cover.jpg

MARDİN VALİSİ'NDEN NUSAYBİN'E ZİYARET

Vali Yaman Nusaybin'deki yaralıları ziyaret etti

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Nusaybin ilçesini ziyaret etti.
mardin-vali.jpg

UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU

İstihkam Uzman Çavuş Hacı Bebek, Barış Pınarı Harekatı kapsamında PKK/YPG'li teröristlerle çıkan çatışmada şehit oldu. 

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz." denildi..

"8 KİLOMETRE İÇERİ GİRDİK"

Oktay, katıldığı bir televizyon programda, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin soruları yanıtladı.

Oktay, “Tel Abyad’dan 8 kilometre kadar Suriye’nin içine girildi. Resulayn’dan ise yaklaşık 4,5-5 kilometre derinliğe kadar ilerlenmiş durumda. Savaş uçaklarımız ise daha derine indi.” diye konuştu.

TOPLAM ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI ARTTI

Türkiye'nin Suriye'de terör örgütü PKK uzantısı YPG güçlerine karşı düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı dördüncü gününde. Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekâtı’nın gece boyunca da başarıyla sürdürüldüğü, terör örgütü PKK/PYD-YPG mevzilerinın etkili şekilde karadan ve havadan vurulduğu dile getirildi. Açıklamada etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının da 415'e ulaştığı ifade edildi.  Milli Savunma Bakanlığı, "Barış Pınarı Harekatı kapsamında devam eden başarılı operasyonlar neticesinde Fırat'ın doğusundaki Rasulayn meskun mahali kontrol altına alındı." açıklamasında bulundu.

“RASULAYN KONTROL ALTINA ALINDI”

Barış Pınarı Harekatı kapsamında devam eden başarılı operasyonlar neticesinde Fırat'ın doğusundaki Rasulayn meskun mahalinin kontrol altına alındığı bildirildi. 

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Barış Pınarı Harekatı kapsamında devam eden başarılı operasyonlar sonucunda Fırat'ın doğusundaki Rasulayn meskun mahali kontrol altına alındı.

HAREKATIN 5. GÜNÜNDE 

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlatılan ve Suriye Milli Ordusu (SMO) tarafından desteklenen Barış Pınarı Harekatı devam ediyor.

Suriye-Türkiye sınırındaki Rasulayn ve Tel Abyad ilçesinde 42 köy harekat kapsamında teröristlerden kurtarıldı.

Rasulayn ve Tel Abyad'da alınan köyler şunlar:

Ziyade, Saide, Dadat, Dabaa, Ruveybe, Serd, Cendavi, İsavi, Diik Şarki, Abu Kabir, Huylan Şarkiye, Rakba, Muhysiniyye, Kuneytira, Zazua, Şakba, Tel Abdullah, Um Harmala, Kattar, Er Rasim, Turuydin, Rafah, El Gacir, Camus, Hüsnü Garbiyya, Hüsnü Şarkiyya, Hatun, Kayun, Ayşah, Bir Aflaah, Recan, Acla, Ebu Calut, Kulayah, Advaniyye, Samo, Şeria, Bir Şamoo, Mabruka, Deham, Raviye ve Tuveyne.

Sabah saatlerinde de Tel Abdyad'ın Suluk beldesi terörden kurtarılmıştı.

TSK, MÜNBİÇ SINIRINA TAKVİYE GÜÇ GÖNDERİYOR

Harekatta Tel Abyad ve Rasulayn’da kontrolün sağlanmasının ardından, bordo bereliler ve komandolar Menbiç’e takviye güç olarak ilerlemeye başladı.

RASULAYN KIRSALINDAKİ TERÖR MEVZİLERİ ATEŞ ALTINDA

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye Milli Ordusu ile Suriye'nin kuzeyinde terör örgütleri YPG/PKK ve DEAŞ'a karşı yürüttüğü harekat devam ediyor. Harekat kapsamında Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısında bulunan Rasulayn kırsalındaki terör mevzileri ateş altına alınıyor.

Terör hedefleri yoğun obüs atışlarıyla vurulurken, bölgeden dumanlar yükseliyor.Kentteki çatışma ve patlama sesleri, Ceylanpınar'dan duyuluyor.

ACI HABERLER PEŞPEŞE GELDİ!

Kızıltepe ilçesine bağlı Taşlıca ve Otluk mahallelerine PKK/YPG'li teröristlerin düzenlediği havan saldırısında 2 sivil şehit oldu, 12 kişi yaralandı.

Münbiç bölgesinde ise teröristler tarafından yapılan havan ve topçu ateşi sonucu 1 asker şehit oldu, 8 asker yaralandı. MSB, anında karşılık verildiğini belirterek 15 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

HAREKATIN 9. GÜNÜNDE BAKANLIK AÇIKLADI!

Türkiye'nin Suriye'de terör örgütü PKK uzantısı YPG güçlerine karşı düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı 9. gününde. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, şunlar kaydedildi: Milli Savunma Bakanlığ yaptığı açıklamada: "Barış Pınarı Harekatı’nda etkisiz hale getirilen PKK/YPG'li terörist sayısı toplam 702 oldu"

40'TAN FAZLA TERÖRİST TESLİM OLDU!

Güvenlik kaynaklarınca, Barış Pınarı Harekatı kapsamında 40'tan fazla teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.

Suriye'nin Rakka ve Tabga bölgelerinde terör örgütü YPG/PKK'nın zorla silah altına aldığı 600'e yakın teröristin kaçtığı belirlendi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar