'Balyoz' davasında flaş gelişme: Sanıkların 12 yıl hapsi istendi

'Balyoz' davasında flaş gelişme: Sanıkların 12 yıl hapsi istendi
Tekrardan görülen 'Balyoz' davasında, savcı mütalaasını açıkladı. Savcı 7 sanığın 12 yıla kadar hapsini istedi.

BALYOZ DAVASINDA FLAŞ GELİŞME!

''Balyoz'' davasında Yargıtay’ın, 7 sanık için verilen beraat kararını bozmasının ardından, aralarında 28 Şubat Davası''ndan hükümlü bulunan eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan''ın da bulunduğu 7 sanık, yeniden yargılanıyor.

Savcı, aralarında Çetin Doğan''ın da bulunduğu 7 sanığın "suç için anlaşma" suçundan 12 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

GEÇMİŞTE NE YAŞANDI?

Anayasa Mahkemesi''nin ''Hak ihlali'' kararı vermesinin ardından yeniden görülen Balyoz Davası''nda 237 sanık beraat etmişti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı verilen beraat kararına 7 sanık yönünden itiraz etmişti. Başsavcılığın itirazında Çetin Doğan''ın plan seminerinde yaptığı konuşma içeriğinin mahiyeti itibariyle darbe yapmaya yönelik olduğunu, diğer 6 sanığın konuşmalarının da içerik itibariyle sanık Doğan''ın konuşmasıyla benzer içerikte olduğu iddia edildi.

İtiraz üzerine Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 7 sanık hakkındaki beraat kararını bozarak dosyayı yeniden yerel mahkemeye gönderdi. Yargıtay bozma gerekçesi olarak ise sanık eylemlerinin ''Teşebbüs aşamasına ulaşmayan hazırlık hareketleri kapsamında değerlendirileceğini'' gösterdi. Seminer çalışmasındaki konuşma içerikleri, plan seminerinin hukuki dayanağı ile icra şekline ilişkin kurumsal belgeleri dikkate alan Yargıtay, sanıkların fikir birliği içerisinde gerçekleşen eylemlerinin "Suç için anlaşma" suçunu oluşturduğuna kanaat getirmişti.(DHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar