Ballı ihalede adı geçen Enver Aysever iddialara böyle yanıt verdi

Ballı ihalede adı geçen Enver Aysever iddialara böyle yanıt verdi
Gazeteci yazar Enver Aysever, kendisine yöneltilen İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 'adrese teslim' ihale iddialarına dair açıklamada bulundu. Aysever, "Hayatımda hiçbir ihaleye girmedim" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Enver Aysever hakkındaki 'adrese teslim' iddialarıyla ilgili ilk kez açıklamada bulundu. Aysever, Twitter hesabından paylaştığı açıklamasında, "Hayatımda hiçbir ihaleye girmedim" diyerek, iddiaları kabul etmiş oldu. 

Enver Aysever, 'Kamuoyuna ve dostlarıma' diyerek yaptığı açıklamasında iddialarla ilgili olarak kendisini tek bir gazetecinin aramadığını belirtti. Aysever, her soruya açık olduğunu belirterek "Çalışmalarım telif ve bordrolu şekilde oldu" dedi.

Aysever'in paylaştığı açıklaması şöyle:

"KAMUOYUNA ve DOSTLARIMA

Değerli dostlar hakkımda yapılan haberlerle ilgili açıklamamdır. İlkin şunu söyleyeyim iddialarla ilgili tek bir gazeteci beni aramadı. Şu andan sonra da (yandaşlar dahil) her soruya açığım.

Bugüne dek yazarlık, gazetecilik (tv programcılığı), tiyatro (1992'den beri), mesleki eğitmenlik dışında hiçbir iş yapmadım. Çalışmalarım telif ve bordrolu şekilde oldu.

Hayatımda hiçbir İHALEYE girmedim. Herhangi bir İHALE süreci içinde olmadım. 2000'li yıllardan bu yana (başta İnci Aral ile) çeşitli kurumlarda yazarlık atölye çalışması yaptım. Geçen sene Mudanya Belediyesi ile çok başarılı iki kur bu çalışmayı gerçekleştirdik. Pandemi nedeniyle ara verdik. Bu çalışmayı belediye başkanı ile basın mensuplarlyla paylaştık. Faturalı olan bu gelir denetime açıktır. Telif ödemeli hizmet alımları tüm belediyelerde aynıdır. (AKP belediyeleri dahil) Atölye projesini çeşitli belediyelere ve özel şirketlere teklif olarak sundum.

İki belediye (Mersin ve İzmir) kabul etti. İHALE ve sözü edilen meblağ ile ilgim yoktur. 9 aylık (3 ayrı grup katılımcıyla) atölye tamamlanınca faturalı olarak telif ödemesi yapılacaktır. Defterlerim denetime açıktır.

Yine benzer şekilde çeşitli firmalara ve belediyelere Aykırı Sorular adlı programı talepler karşılığında yapmaktayım.

Hesap verebilirliği ilke edinen kurumlar bu çalışmayı benden istemekte ve telif ödemektedirler. Tüm bu çalışmaların duyurularını sosyal medya adreslerimden yapmaktayım. Editör bağımsızlığımdan ve ilkelerimden asla ödün vermedim.
Saygılarımla"

SOYER'DEN AÇIKLAMA:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Aysever ile ilgili açıklamada bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, kim kazanırsa kazansın gazeteci Enver Aysever'in 20 kişiye toplamda 18 gün eğitim vermesi şartının yer aldığı 238 bin 500 liralık okur yazarlık kursu ihalesinden yeni bir gelişme yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gazeteci Yazar Enver Aysever’le Yaşam Boyu Eğitim başlıklı hizmet alımı anlaşmasının ihale süreci konusunda Belediyemiz adına açıklama yapılmıştır. Kamuoyunda oluşan hassasiyete kayıtsız kalmam mümkün değildir. Söz konusu ihalenin iptal edilmesi talimatını verdim" dedi.

tunc-soyer-tw.jpg

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar