Bakanlıktan kripto para açıklaması

Bakanlıktan kripto para açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan kripto paralara ilişkin, "Dünya genelinde oluşan kaygıları biz de paylaşıyoruz. Konuya ilişkin gelişmeler ve ülkemizdeki durum, Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir " açıklamalarına yer verildi.

Bakanlıktan kripto para açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanlığı, son teknolojik gelişmelerle birlikte kullanımı yaygınlaşan kripto paralarla ilgili bir açıklamada bulundu.  Bakanlığın Twitter adresinden yapılan açıklamada, "Kripto paralarla ilgili dünya genelinde oluşan kaygıları biz de paylaşıyoruz. Konuya ilişkin gelişmeler ve ülkemizdeki durum, Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir. Bu çerçevede Bakan Yardımcımız başkanlığında; Merkez Bankası, BDDK, SPK, ve ilgili diğer kurumlarla işbirliği halinde çalışmalar yürütülmektedir" denildi. 

hhhh.png

KRİPTO PARA NEDİR?  

Kripto para, işlemleri güvenceye almak için kriptografi yani şifreleme kullanan, çalışma şekli nakite alternatif bir değişim aracı olarak tasarlanmış bir dijital varlık, bir sanal unsurdur. Kripto paralar bir nevi dijital döviz, alternatif döviz ve sanal dövizdir. 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar