Bakanlık tarih verdi! Kaçırmayın... 2 bin 300 TL yardım yapılacak

Bakanlık tarih verdi! Kaçırmayın... 2 bin 300 TL yardım yapılacak
Ülkemizde milyonlarca evde bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaş bulunuyor. Evde bakılan ve maddi desteğe ihtiyaç duyan engelliler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, önemli açıklamalarda bulundu. 

Evde bakılan vatandaşlar için yapılan bu açıklamaya göre evde bakıma muhtaç vatandaşlara 2.300 TL destek ödemesi yapılacak. İşte Bakan Yanık’ın açıklamasının detayları…

BAKAN YANIK DUYURDU!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, resmi Twitter hesabı üzerinden evde bakıma muhtaç yüzlerce engelli vatandaşa seslendi.

Bakan Yanık'ın yaptığı açıklamada “Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla verdiğimiz Evde bakım yardımı ödemelerini şubat ayından itibaren yaptığımız artışla birlikte 2.300 TL olarak gerçekleştireceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Şubat ayından itibaren evde bakım desteği 2.300 TL verilmesine karar verildi. Evde bakıma muhtaç kişilerin bakımlarını üstlenen vatandaşlara bugüne kadar 1798TL ödeme yapıldığını belirten Bakan Derya Yanık, Şubat ayını işaret ederek evde bakım yardımı için şu açıklamalarda bulundu.

Yanık şu ifadeleri kullandı:

"Engelli vatandaşlarımıza yönelik politikalarımızı aile odaklı sosyal hizmet vizyonumuz doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Aileleri yanında kalan engellilere gündüz bakım hizmeti, evde bakım yardımı gibi hizmet modelleriyle destek oluyoruz. Engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatılan evde bakım yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşlarımızı da destekliyoruz"

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar