Bakanlık, 3 günlük 'İslam' toplantısına milyonlar verdi!

Bakanlık, 3 günlük 'İslam' toplantısına milyonlar verdi!
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, üç gün süren “İslam İşbirliği Teşkilatı” toplantısının organizasyonuna 4,5 milyon TL harcadığı ortaya çıktı. Tayyip Erdoğan’ın da açılış konuşması yaptığı toplantının organizasyon ihalesi ise Olçok Ailesi’ne verildiği öğrenildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Dış İlişkiler ve Yurtdışı İşçi Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 7-9 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen üç günlük “İslam İşbirliği Teşkilatı” toplantısına 4 milyon 500 bin lira harcadı.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Sosyal Kalkınmadan Sorumlu Bakanlar Birinci Toplantısı’nın organizasyon hizmeti alımı için 15 Kasım tarihinde ihale yapıldı. Kamu İhale Kurumu’na bağlı Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda (EKAP) yer alan bilgiye göre ihaleye sadece iki şirket katıldı. Organizasyon ihalesi AKP’nin reklamcısı olarak bilinen ve 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde hayatını kaybeden Erol Olçok’un kardeşi Cevat Olçok'un sahibi olduğu şirkete verildi. ‘Ceo Event Medya Şirketi’ ile 26 Kasım tarihinde 4 milyon 500 bin TL’lik sözleşme imzalandı.

ORGANİZASYON PAZARLIK USULÜYLE YAPILDI

Organizasyon işi Kamu İhale Kanunu’nun 21’inci maddesindeki “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması” hükmünden yararlanılarak pazarlık usulü ile yapıldı.

ERDOĞAN AÇILIŞ KONUŞMASINI YAPTI

İstanbul'daki toplantının açılış konuşmasını AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Toplantının ev sahipliğini geçen günlerde 50 kişinin katıldığı programa toplam 1 milyon 163 bin TL harcadığı ortaya çıkan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaptı. Üç gün süren toplantıda, “Evlilik müessesi, aile, çocuk, yaşlı ve dezavantajlı bireylerin refahı, sosyal güvenliğin iyileştirilmesi gibi sosyal kalkınmanın farklı yönlerine ilişkin konuların değerlendirildiği” açıklandı.

AKP’NİN REKLAMLARINI YAPTILAR

Ceo Event Medya Şirketi ve Olçok kardeşler, bugüne kadar AKP’nin birçok seçim kampanyasını hazırladı ve organizasyon işini yaptı. Olçoklar, AKP’nin ismini, logosunu, sloganlarını buldu ve partinin kurumsal kimlik çalışmalarında etkili oldu. 2002'de AKP'nin Genel Seçim Kampanyası'nı yöneten Erol Olçok, AKP için 2007’de “Durmak Yok Yola Devam”, 2011’de “Aynı Yoldan Geçmişiz Biz”, 2014’te “Bayrak”, 2015’te “Fors” filmi çalışmalarını yaptı.

Ceo Event Şirketi, Türkiye’de WTA, Birleşmiş Milletler 4'üncü Dünya İnsani Zirvesi, Teknofest, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu gibi projelerin organizasyonlarına ve tanıtım çalışmalarına da imza attı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar