Bakan Zümrüt Selçuk açıkladı: 51 il ve 2 ilçede SGK teşvik süresi uzatıldı

Bakan Zümrüt Selçuk açıkladı: 51 il ve 2 ilçede SGK teşvik süresi uzatıldı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 6 puanlık SGK teşvikinin süresinin 1 yıl daha uzatıldığı illeri kamuoyu ile paylaştı.

51 il ve 2 ilçede 6 Puanlık SGK teşvik süresinin uzatıldığı duyuruldu. Teşvik süresinin uzatıldığını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk duyurdu. 

Teşvikten sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi düşük olan il ve ilçeler yararlanıyor .

Bakan Selçuk, bu ilave teşvikten Sosyo- ekonomik gelişmişlik endeksi düşük olan il ve ilçelerde üretim ve istihdamı artırmak için özel sektörde işçi çalıştıran işverenlerin yararlanabileceğini bildirdi.

Zehra Zümrüt Selçuk, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, işverenlerimizin işçilerimiz adına ödeyecekleri SGK primlerinden 5 puanlık indirime ilave olarak 6 puan daha indirim uygulamasını bir yıl daha uzattık. İşi, işçiyi ve istihdamı korumaya ve desteklemeye devam ediyoruz." dedi.

Teşvikten ayda 10 ve üzerinde işçi çalıştıran ve yüzde 5 prim indirimi teşviki uygulanan işverenler yararlanıyor. Bu işverenler, 5 puanlık prim indirimine ilave olarak 2020 yılında işçi başına aylık 176.58 TL teşvikten yararlanacak.

1 Ocak 2013 tarihinden beri yürürlükte olan ilave 6 puanlık indirimin uygulamasından yararlanacak il ve ilçeler;

- Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Bartın, Çorum, Düzce, Elâzığ, Erzincan, Hatay, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Rize, Sivas, Trabzon, Uşak

- Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Bartın, Çorum, Düzce, Elâzığ, Erzincan, Hatay, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Rize, Sivas, Trabzon, Uşak, Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Çankırı, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kilis, Niğde Ordu, Osmaniye, Sinop, Tokat, Tunceli, Yozgat,

- Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkâri, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van, Bozcaada-Gökçeada ilçeleri)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar