Elazığ'daki depremden acı haber

Elazığ'daki depremden acı haber
Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan depremde 18 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Düzenlenen basın toplantısında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'da 10 Malatya'da 5 kişinin hayatını kaybettiğini ve göçük altında halen 30 vatandaşın bulunduğunu ifade etti. Sağlık Bakanı Koca ise hayatını kaybedenlerin toplam sayısını sayısını 18 olarak güncelledi.

Elazığ Sivrice'de 6.8 şiddetinde meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 18 olarak açıklandı.

Gece saat 01:15 sularında basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'da 10, Malatya'da ise 5 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

"KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR"

Kurtarılan 5 vatandaşın ağır yaralı olduğunu belirten Soylu, Elazığ'da halen 30 kişinin göçük altında olduğunu ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Bakan Soylu'nun açıklamaları şöyle:

"Saat 20.55'de gerçekleşen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Deprem neticesinde şu ana kadar elimize ulaşan bilgiler gerek valilelerimizin, kaymakamlarımızın, 112 ekiplerimizin ulaştırdığı bilgiler çerçevesinde Malatya Doğanyol'da 5 vatandaşımız, Elazığ merkezde 7 vatandaşımız, Elazığ Sivrice'de 2 vatandaşımız, Elazığ Maden ilçesi Gezin beldesinde 1 vatandaşımız hayatını kaybetti. Şu anda göçük altında Malatya Afet Koordinasyon Merkezi'nden aldığımız bilgi çerçevesinde Malatya'da depremle karşılaşan bölgelerde göçük altında kimse yok. Elazığ'da şu anda 30 vatandaşımızın arama kurtarma çalışması devam etmektedir. Elazığ'da 405 vatandaşımız yaralanmak suretiyle hastanelere müracaat etmiştir.

Malatya 148 vatandaşımız hastanelere kaldırılmıştır. Malatya'da 3 ağır yaralımız var. Elazığ'da 2 ağır yaralımız var. Toplam 5 ağır yaralımız mevcut durumda. Olayın ilk duyulduğu 20.55 saatinden itibaren 1 dakika sonra sayın Cumhurbaşkanımıza 6.8 büyüklüğünde deprem olduğunu arzettik. O dakikadan itibaren kısa aralıklarla kendisini bilgilendirdik. Türkiye deprem kuşağındadır. Geçmişte acı tecrübelerimiz var. Hep beraber bu millet olarak yaşadık. En yakın zamanlarda yaşadığımız 1999 İstanbul depremi, Yalova'da yaşanan deprem. Malesef orada büyük bir acziyeti hep beraber yaşadık. Bu bize büyük bir ders oldu. Ondan sonra Türkiye bu konuda büyük ve önemli adımlar attı. Sadece kendi ülkesinde değil dünyaya elini uzatan ülke haline geldi. Van, Simav depremini yaşadık. Allah'a hamdolsun vatandaşlarımızın yarasını sardık. Devlet olarak üzerimize düşen görevi yerine getirdik. 1999 depremi bize ağır bedel ödettirdiği için Türkiye farklı adım attı. AFAD diye güçlü kurum oluşturdu.

6.8'lik depremde ilk dakikadan itibaren Acil Müdahale Planımız tıkır tıkır işledi. Tüm illerden daha önce depremle karşılaşırsak ne yapacağımıza yönelik planlamanın, deprem olduktan 40 dakika içerisinde havada iki tane insansız hava uçağımız bir tane de insanlı keşif uçağımız sadece Elazığ ve Malatya'dan Ankara'daki merkezimize görüntüleri aktardılar. Büyük bir irtibat sağlamaya çalıştık. Bunun yanısıra hemen Türkiye Acil Müdahale Planı'ndaki buraya sevk edilecek arama kurtarma timlerimizin tamamı harekete geçti. 616 kurtarma birliğinin bir bölümü vardı, bir bölümü varmak üzere. Şu an İstanbul'da bir yolcu uçağı arama kurtarma birliği buraya hareket halinde. Kargo uçağı da çeşitli araç ve gereçlerin buraya getirilmesi için hareket halinde.

Güvenlik takviyesi açısından 4 jandarma taburu, bir JOAK taburu ve yine bunun yanısıra Milli Savunma Bakanı ile sürekli teati halindeyiz. Onlar da hazırlıklarını tamamladılar. Talep etmemiz halinde askerimzi de buraya bir vesile ile ulaşabilecek. Türkiye Acil Müdahale Planı çerçevesinde Malatya'da spor tesisi, 15 okul, kütüphane, 7 pansiyon ve tüm kamu misafirhaneleri özellikle depremden etkilenen vatandaşımızın hizmetine açılmıştır. Doğanyol'da planlamamızı Malatya merkeze yönelik yaptık. Tüm misafirhaneleri açtık. Malatya'da 5 bin kişinin kalacağı konteyner merkezimiz var."

SAĞLIK BAKANI: "ELAZIĞ'DA ÖLÜ SAYISI 13"

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ise Soylu’dan sonra yaptığı açıklamada Elazığ’da hayatını kaybedenlerin sayısının 13 olduğunu, Malatya’da ise hayatını kaybedenlerin sayısının 5 olduğunu söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar