Bakan Mustafa Varank yerli aşı gönüllüsü oldu

Bakan Mustafa Varank yerli aşı gönüllüsü oldu
ODTÜ-Bilkent çalışması gönüllüsü olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a VLP aşısının ilk dozu yapıldı. Varank, aşı olduktan sonra açıklamalarda bulundu.

Bakan Varank yerli aşı gönüllüsü oldu

Türkiye'nin ürettiği VLP aşısının gönüllüsü olan Bakan Mustafa Varank, aşı olduktan sonra açıklamalarda bulundu. Varank, "Sözümüzü yerine getiriyoruz. VLP aşısı dünyada 4 tane insan çalışmasına geçmiş aşı adayı var. Bu aşının dünyadakilerden farklı özellikleri de var. Bu aşı adayımız virüsün 4 proteinini de dikkate alınarak tasarlanmış bir aşı adayı" dedi.

Bakan Varank'ın açıklamaları şu şekilde:

"Ocak 2020 tarihinde biz Covid 19 Türkiye platformu olarak hocalarımızı toplamıştık. Türkiye bu virüsle mücadelede neler yapabilir diye sormuştuk. O toplantıda bazı hocalar Türkiye’de aşı üretme kabiliyeti olduğunu söylemişti.

Bir hocamız, siz bizim önümüz açın, aşımızı üretin ilk biz vurulacağız diye. Biz de Hasan hocayla gönüllü olacak diye söz verdik. O sözümüzü yerine getiriyoruz. VLP aşısı dünyada 4 tane insan çalışmasına geçmiş aşı adayı var.

Bu aşının dünyadakilerden farklı özellikleri de var. Bu aşı adayımız virüsün 4 proteinini de dikkate alınarak tasarlanmış bir aşı adayı."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar