Bakan Murat Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Bakan Murat Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm hakkında açıklamalarda bulundu. Kurum, "Bina Kimlik Sisteminİ2021 yılında devreye alacağız" dedi.

Bakan Kurum: 2021'de devreye alacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Kentsel dönüşüm kapsamında yatırım bedeli 39 milyar lira olan 110 bin konutun dönüşümünü başlattıklarını açıkladı. Kurum, 98 bin 524 bağımsız bölümün riskli yapı olarak tespit edildiğini söyledi. İzmir'le ilgili kurum şunları söyledi:

"Bugün itibariyle eşya tahliye çalışmaları biten bina sayısı 136, yıkımı biten bina sayısı 73'tür. İlk etapta yapacağımız 5 bin konut için projelerimiz hazır. Yıkılan binaların bulunduğu 7 ayrı bölgede dönüşümü bu ay içerisinde başlatıyoruz."

Bakan Kurum, Bütün Türkiye'de uygulanacak Bina Kimlik Sisteminin 2021 yılında devreye alınacağını açıkladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "24 milyon vatandaşımızın depreme dayanıklı konutlarda oturmasını sağladık, 400 bin binanın denetimine ise devam ediyoruz. Ülkemizdeki binaların yüzde 65’ini güvenli hale getirdik." diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Türkiye Çevre Ajansının kurulmasını amaçlayan kanun teklifiyle ilgili, "Kanunun TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesi halinde zorunlu depozito uygulamasını, inşallah 2022 yılında başlatacağız." diye konuştu.

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar