Bakan Koca'dan koronavirüs açıklaması

Bakan Koca'dan koronavirüs açıklaması
Aksaray'daki koronavirüs şüphesiyle ilgili konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yapılan incelemeler sonucunda koronavirüsü vakasına rastlanmadığını, Çinli turistin H1N1 olduğunu açıkladı.

Aksaray'da, öksürük ve bulantı şikayetleriyle hastaneye kaldırılan, 10'u Çinli turist, 2'si Türk 12 kişi, 'coronavirüs' şüphesi ile tedbir amaçlı gözlem altına alınmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs şüphesiyle gözaltına alınan kişilerle ilgili açıklamada bulundu.

Koca'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

"Aksaray'daki hastamızın domuz gribi (H1N1) olduğu kesinleşti, takibi sürüyor. Termal kamera ile şüpheli olarak tespit ettiğimiz, yani ateşinin olduğu bir yolcu olmadığını çok net bir ifade ile söyleyebilirim.

(Corona virüsü) Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü bünyesinde bir operasyon merkezi oluşturduk. Bakanlık bünyesinde de bir bilim kurulu da oluşturuldu. Tüm tedbirler alındı vatandaşlarımız endişe etmesin.

(Çin'deki Türk vatandaşları) Türk vatandaşımız olarak 25 kişiye yakın olduğunu biliyoruz. Bu sayı 30-35'i bulabilir. Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlığımızla işbirliği içerisinde buradan bir Milli Savunma Bakanlığı'nın ambulans uçağı ile getirmekten yanayız."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar