Bakan Koca açıklama yapıyor (CANLI)

Bakan Koca açıklama yapıyor (CANLI)
Korona virüs Bilim Kurulu'nun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile gerçekleştirdiği kritik toplantı tamamlandı. Bakan Koca toplantıda alınan kararlar ile ilgili açıklama yaptı.

Korona virüs tedbirleri kapsamında Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında Bakan Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu.

Koca, virüs fırsatçılarına yönelik, "Süreci suistimal eden maske üreticilerine katı yaptırımlar uygulanacak. Türkiye’de üretilen maskeler yurt dışında satılamayacak" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca’nın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"LÜTFEN BUNA UYUNUZ"

"Mücadelede çok ciddi bir deneyim kazandık. Olayları takip etmek yerine önlemeye çalışıyoruz.

Kaybettiğimiz bütün hastalar ileri yaştaydı ve Covid-19’un yanında başka hastalıkları da bulunuyordu.

Yaşlılarımız; sizlerin öğütlerine ihtiyacımız var ama bu kez sizin bu öğütleri dinlemeniz gerekiyor. Bu salgında oldukça az kayıp vermek istiyoruz. Dışarı çıkmanız bir süreliğine kısıtlandı lütfen buna uyunuz."

"ÇABA İÇİNDEYİZ"

"Kadromuza 32 bin yeni personel dahil ediyoruz. Sağlık çalışanlarının ek ödemelerini iyileştirme çabası içindeyiz.

Süreci suistimal eden maske üreticilerine katı yaptırımlar uygulanacak. Türkiye’de üretilen maskeler yurt dışında satılamayacak.

Yerli üretim solunum cihazının seri üretimine başlıyoruz. Çin’den 50 bin tarama kiti sabah geldi. Devreye girdi. 1 milyona kadar hızlı tarama kiti kullanılacak."

"ÇİN'DE BU SABAH GELEN İLACIN..."

"Çin'de etkili olan ilaçtan yeterli miktarda getirmiş olduk. Bundan sonraki süreçte de bu ihtiyacımızı karşılamak için gayret içinde olacaklar. Çin'den bu sabah gelen ilacın yoğun bakım şartlarında tedavisi devam eden hastalarımıza bugün itibariyle başlandı. Ne kadar etkili olup olmadığını önümüzdeki günlerde görmüş olacağız."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar