Bakan Elvan: Kredilerin sınırlandırılması için bankalarla görüşüyoruz

Bakan Elvan: Kredilerin sınırlandırılması için bankalarla görüşüyoruz
34 milyon 4 bin kişinin kredi ve kredi kartı borcu bulunduğu Türkiye’de yaşam şartları gittikçe zorlaşırken vatandaşın borç batağından kurtulması için çözüm bulmak yerine kredi alımı zorlaştırılıyor.

Ekonomik krizin günden güne derinleştiği Türkiye’de alım gücünün giderek artması, kira fiyatlarından en temel ihtiyaçlara kadar hayat pahalılığının büyük çapta artması nedeniyle milyonlarca vatandaş borç batağına gömüldü.

BORÇLU SAYISI 2 MİLYONDAN FAZLA ARTIŞ GÖSTERDİ

Geçtiğimiz aylarda Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, toplam kredi kartı borç tutarının 147.9 milyar TL, toplam tüketici kredi borcunun ise 679.9 milyar TL olduğunu açıklamıştı. Bir senede 2 milyondan fazla artan borçlu sayısı giderek daha da artarken Bakan Elvan’dan bu kez ilginç bir çözüm(!) önerisi geldi.

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan’ın haberine göre ekonominin canlanmaya başladığını söyleyen Elvan, proje kredilerinin amaç dışı kullanılmasını önleyeceklerini belirtti. "Bireysel kredilerin sınırlandırılması için bankalarla görüşmelerimiz var, ciddi bir artış var" dedi.

Bakan Elvan ayrıca bazı tedbirlerin alındığını ancak yeni tedbirlerin de gündeme geleceğini belirtti.

Elvan'ın açıklamalarından satır başları:

Kurumsal kredilerde ve ödemelerinde sorun yok. Ama bireysel kredilerin sınırlandırılması için bankalarla görüşmelerimiz var, ciddi bir artış var. Bu konuda bazı tedbirler aldık, ama yeni tedbirler de gündeme gelecek. Bankalara bireysel kredilerin özenle takip edilmesini istedik. Ayrıca kurumsal olarak alınan kredilerin, yani bir yatırım projesi için alınan teşvik kredilerinin gerçekte bu proje için kullanıp kullanılmadığı konusunda yeni bir prosedür oluşturacağız. Takibi yapılacak. Yeni kredi verilirken, önceki kredinin gerçek anlamda yatırım için kullanılıp kullanılmadığına bakılacak. Alınan krediye konu olan yatırım gerçekleşme durumuna bakılacak.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar