Bakan, CHP'li vekilin pozitif vaka sorusunu cevaplayamadı

Bakan, CHP'li vekilin pozitif vaka sorusunu cevaplayamadı
CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a Kastamonu Huzurevi’ndeki korona hastaları ile ilgili Meclis'te sorduğu sorunun cevabını alamadığını söyledi.

Bakan, CHP'li vekilin sorusunu cevaplayamadı!

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Kastamonu Huzurevi ile ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a Meclis'te soru yönelttiğini ancak cevap alamadığını söyledi.

Kastamonu Huzurevi’nde hastalığa yakalanma ve vefat durumunun bilinmediğini belirten Baltacı, "Ülke ve Kastamonu olarak Kovid-19 Salgını nedeniyle çok zor günlerden geçiyoruz.

2021 yılı merkezi yönetim bütçe görüşmelerinde bana ulaşan yardım talepleri ve iddialar üzerine, bundan 4 gün önce Aile Çalışma ve Soysal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’a Kastamonu Huzurevi’nde Kovid-19 testi pozitif çıkan ve Kovid-19 nedeniyle yaşlı ve bakıma muhtaç kişiler ile personelden hayatını kaybeden olup olmadığını sormuştum.

Sayın bakan bu sorumuzu yanıtsız bırakmış, şu ana kadar da yazılı olarak cevaplamamıştır. Ancak geçen bu süreçte gerek sağlık gerekse kurum çalışanlarımızdan ve yaşlı yakınlarımızdan aldığımız telefonlar Kastamonu Huzurevimizdeki durumun endişe verici boyutlara ulaştığını gösteriyor” dedi.   

Baltacı, huzurevlerindeki son durum ile ilgili açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“BAKAN SELÇUK’A YENİDEN SORMAK İSTİYORUM”

"Ayrıca bu durum TBMM’deki sunumunda huzurevlerinde her türlü tedbirleri aldıklarını söyleyen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’un huzurevlerinde yaşanan durumdan bihaber olduğunu gösteriyor.

Buradan Bakan Selçuk’a yeniden sormak istiyorum; Huzurevi sakinlerinin solunumsal semptomları günlük sorgulanmış, düzenli olarak kayıt altına alınmış mıdır?

Hastaneye muayeneye götürülen yaşlı ve bakıma muhtaçlarımızın, Araç Yaşlı Bakım Merkezi kapatıldığı için karantina uygulanmadan huzurevine geri alındığı doğru mudur? Huzurevimizde geçtiğimiz hafta cuma günü yapılan 111 testten 88’inin pozitif çıktığı doğru mudur? 4 yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşımızın hayatını kaybettiği doğru mudur?"

”YAŞLILARIMIZIN HAYATI BİZİM İÇİN DEĞERLİDİR”

"16’sı yaşlı ve bakıma muhtaç, 29’u ise personel olmak üzere 45 vatandaşımızın yurtlarda tedavi altında olduğu doğru mudur? Testleri pozitif çıktığı halde halen çalışmaya devam eden personel var mıdır? Sağlık Bakanlığı’nın vaka sayılarını gizlemesinin ülkemizi acı bir tabloyla baş başa bıraktığını deneyimlediğimiz bu günlerde Kastamonu Huzurevi’ndeki gerçeği gizlemenin hiçbirimize faydası olmadığı açıktır.

Yaşlılarımız ve çalışanlarımızın hayatı bizim için değerlidir. Konunun kamuoyuna yansıtılmaması için hem kurum hem de sağlık çalışanlarına baskı yapmak yerine, sorumluluk sahiplerini gereken tedbirleri bir an önce almaya, konuyla ilgili kamuoyunu aydınlatmaya davet ediyorum." 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar