Bakan Çavuşoğlu Alman mevkidaşı ile basın toplantısında konuştu

Bakan Çavuşoğlu Alman mevkidaşı ile basın toplantısında konuştu
Türkiye, Afganistan'da yaşanan gelişmelerin ardından yeni bir göç sorunuyla karşı karşıya kaldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile Antalya’da bir araya geldi. İki bakan görüşmenin ardından ortak açıklamada bulundu.

Bakan Çavuşoğlu'ndan göç sorunuyla ilgili açıklama

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar: 

Biz Türkiye olarak göç konusunda ahlaki ve insani sorumluluklarımızı yeterince yerine getirdik. Bizim artık ilave bir mülteci yükü kaldırmamız söz konusu değildir.

Fransa’dan ilginç öneriler gelebiliyor. Bu teklif kulağa hoş geliyor, BM’nin orada barış gücünün oluşturması… Uygulamada kolay mı bu ona bakmak lazım. BM’nin farklı ülkelerden bir güç oluşturması lazım.

Afganistan’daki taraflarla da bunu görüşmemiz lazım. Taliban 'havalimanı içinde ve dışında güvenliği sağlayacağım' diyor bunun uygulamada mümkün olmayacağını onlara da anlatıyoruz. Ülkede DEAŞ terör örgütü var böyle bir riskte var. Bu bir tekliftir ciddiyet ile değerlendirilmesi gerekiyor.

(Kabil Havaalanı'nın güvenliğinin sağlanması) Havaalanı konusu gerçekten ciddi bir konu, bunu titizlikle değerlendiriyoruz.

(Afganların Türkiye'de tutulacağı iddiaları) Böyle bir teklif ne Almanya'dan ne de başka bir ülkeden bize gelmedi.

Tahliyelerin çoğu havayolu ile gerçekleşti. Komşu ülkelerin bu konuda bize ve diğer ülkelere verdiği destek için teşekkür ediyoruz. Tahliyelerimiz askeri uçakla gerçekleştirdik. Gerek Tacikistan gerekse Özbekistan yakın iş birliğinde oldu. Karadan tahliye mümkün fakat yol güvenliğinin kontrol altına alınması gerekiyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar