Bakan Çavuşoğlu: Afganistan sorununun çözümü için işbirliği şart

Bakan Çavuşoğlu: Afganistan sorununun çözümü için işbirliği şart
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollandalı mevkidaşı ile soruları yanıtladı. Çavuşoğlu gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu'ndan Afganistan açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollandalı mevkidaşı Sigrid Kaag ile düzenlenen ortak basın toplantısında Afganistan krizine ilişkin konuştu. Çavuşoğlu, "Kolay bir sorun değil. Bu sorunun üstesinden gelebilmek için işbirliği şart" dedi. 

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamaları:

En büyük temennimiz Afganistan'da düzenin sağlanmasıdır.

Afganistan konusunda diplomatik çabalarımızı sürdürüyoruz. Mevkidaşlarımızla gerek telefonla gerek yüz yüze görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Kolay bir sorun değil. Bu sorunun üstesinden gelebilmek için işbirliği şart. Hükümetle ilgili tutumun belirlenmesi için, göç ve diğer gelişmelerin değerlendirmesi için adımların hep beraber koordine edilmesi gerekiyor. Bu tek başına Türkiye ve Katar'ın üstleneceği bir mesele değil. 

c-hollanda.jpg

İki aşamada olabilir. Birisi askeri uçuşlar için, şu anki şartlarla pist sorunlarının giderilmesiyle askeri uçakların, farklı ülke vatandaşları ve diğer tahliyeler için kullanıma açılması olabilir. 

Daha sonra ticari uçuşların başlayabilmesi için şartların tamamen oluşması gerekiyor. Bu konuda sorumluluğu kimler üstlenecek? İrade ortaya koymuştuk, şimdi şartlar değişti. Talepler var, hepsini değerlendiriyoruz. Burada en önemli şey havaalanının güvenliği. Bu konuda profesyonel şirketler de var. Güvenlik tedbirlerinin burada alınabilmesi gerekir. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar