Bakan Bilgin açıkladı: EYT'de yeni gelişme...

Bakan Bilgin açıkladı: EYT'de yeni gelişme...
Emeklilikte Yaşa Takılanlar için Çalışma Grubu kurulurken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den EYT son durum açıklaması geldi. EYT düzenlemesinin gündemlerinde olduğunu belirten Bakan Bilgin, önümüzdeki günlerde çalışmanın tamamlanacağını dile getirdi.

BAKAN BİLGİN AÇIKLADI: EYT'DE YENİ GELİŞME...

Prim ödemeleri ve sigortalılık vaktini dolduran, 1999 yılında çıkarılan düzenleme nedeniyle yaş şartına takılan milyonlarca vatandaşın gündeminde "2022 EYT çıktı mı, ne zaman çıkacak ve kimleri kapsayacak?" sorusu yer alıyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi ile farklı formüller üzerinde durulurken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin''den son dakika açıklaması geldi. Çalışma Grubu kurulduğunu söyleyen Bakan Bilgin ""Formüller buluyoruz. En uygununu tamamladığımız gün açıklayacağım" ifadelerini kullandı.

"ÇÖZÜM YOLLARI ÜRETİYORUZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT son durum ile ilgili öenmli açıklamalarda bulundu. EYT düzenlemesinin gündemlerinde olduğunu ve önümüzdeki günlerde tamamlanacağını dile getiren Bakan Bilgin, "Türkiye`nin her sosyal meselesi bizim önümüzdedir. Bunların üzerinde çalışıyoruz, bunların üzerinde çözüm yolları üretiyoruz. Formüller buluyoruz, en uygununu tamamladığımız gün açıklayacağım." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin''in, Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili açıklaması şu şekilde; 

"Bir sayı ve içerik veremem ama çok sayıda formül var. Alternatifler var. Bu alternatifler üzerinden çalışmalarımızı yapacağız. İşin bir mali boyutu var. Çalışmamız bir noktaya geldiğinde Hazine ve Maliye Bakanlığı da çalışmamıza katılacak. Onların da bu formüller üzerinde hesaplamalar yapmasını bekleyeceğiz. O formüllerin her birinin ayrı maliyet hesabı yapıldığında Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Kararı Cumhurbaşkanımız verecek."

EYT İÇİN MASADAKİ FORMÜLLER!

1 - Sigortalı çalışmaya 8 Eylül 1999 ve öncesinde başlamak.

2 –5000 prim günü ile kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresini doldurmak.

3- Teklifin yasalaştığı tarihten itibaren 3 ay içinde başvuru yapmak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar