Bakan Akar'dan Kabil Havalimanı açıklaması

Bakan Akar'dan Kabil Havalimanı açıklaması
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kabil Havalimanı konusunda alınmış kesin bir karar olmadığını söyledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK'nın Kabil Havalimanı'nın güvenliğini üstlenmesi konusunda, "Gerekli şartlar sağlanırsa üstlenmeye hazırız. Görüşmeler devam ediyor. ABD teknik heyeti Türkiye'ye geldi, görüşmeler devam ediyor. Şu an için alınmış bir karar yok" dedi.

Bakan Akar dün yaptığı açıklamada şunları dile getirmişti:

"BİR ARAYIŞ İÇERİSİNDEYİZ"

Konuyla ilgili diğer ülkelerle temasların sürdüğüne işaret eden Akar, "Beraber bir arayış içerisindeyiz. Önümüzdeki dönemde bu çalışmalar tamamlandığında nihai olarak gerekli tedbirler alınacak ve bir plan haline dönüşecek" diye konuştu.

"ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK"

Türkiye ile Afganistan'ın yüzyıllara dayalı tarihi-kültürel ilişkileri olduğunu kaydeden Milli Savunma Bakanı, "Oradaki kardeşlerimizin rahat, huzur ve güvenliği için geçtiğimiz 20 yıl içinde diğer ülkelerle birlikte elimizden gelen gayreti gösterdik. Özellikle son 6 yılda da kabil havaalanının işletilmesi konusunda elimizden gelen gayreti gösterdik" dedi.

ABD'Lİ HEYET TÜRKİYE'YE GELECEK

Dün MSB'den alınan bilgilere göre ABDli bir heyetin Kabil Havalimanı konusunu görüşmek üzere bugün Türkiye'ye geleceği öğrenilmişti. Bu görüşmede Türkiye'nin talebinin değerlendirileceği öne sürüldü.

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, "Türkiye ile bir toplantımız var. Sanırım anlaşmanın neredeyse son parçası kaldı. Türkiye adına konuşmak istemiyorum ve nihai bir anlaşmanın sonucunu önceden vermek istemiyorum ama Kabil havalimanının güvenliğinin sağlanacağı konusunda eminim" demişti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar