Bakan açıkladı! Elon Musk Türkiye'ye çalışacak

Bakan açıkladı! Elon Musk Türkiye'ye çalışacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Turksat 5A ve 5B uyduları, fırlatılacak yeni uydular, Türkiye Uzay Ajansı’nın çalışmaları ve Turksat 6A uydusunun ne durumda olduğuna yönelik açıklamalarda bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Turksat 5A ve 5B uyduları hakkında açıklama yaptı. 2020 yılı içinde Turksat 5A ve 5B‘nin fırlatılmasının gündemde olduğunu söyleyen Varank, "Bu projede, Elon Musk‘ın şirketi SpaceX ile birlikte çalışılıyor. Falcon 9 roketi ve Crew Dragon kapsülü sayesinde uzaya insan gönderen ilk özel şirket olmayı başaran SpaceX, özel uzay sektörünün öncülüğünü yapıyor. Firma Turksat 5A ve 5B uydularını uzaya fırlatacak" dedi. ShiftDelete.net'ten Hakkı Alkan'ın sorularını cevaplayan Varank, Çalışılan projeler hakkında da yeni bilgiler verdi.

 
SÜRPRİZİ BOZMAK İSTEMEDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Uzay Ajansı‘nın “Milli Uzay Programı“nı hazırlamakla meşgul olduğunu açıkladı. Uzay ajansı tarafından hazırlanan program neticesinde atılacak bütün adımlar ve kararlar, tüm dünyaya duyurulacak. Ayrıca Bakan Varank, uzay hedeflerinin oldukça iddialı olduğunu ve sürprizi bozmamak adına bir açıklama yapamayacağını da ekledi.

TÜRK MÜHENDİSLER GELİŞTİRİYOR

Bakan Varank, yerli ve milli kaynaklarla üretimi devam eden Turksat 6A uydusunun içinde kullanılacak uzay teknolojisi Türkiye’de Türk mühendisler tarafından geliştiriliyor ve uyduya yerleştirildiğini, ayrıca yüksek teknolojili gözlem uydularının, parçalarını ve teknolojilerini de kendi içimizde geliştirdiğimizi açıkladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “SpaceX tarafından uzaya gönderilmesi planlanan uydunun fırlatma esnasında orada olacak mısınız?” sorusuna ise, koronavirüs pandemisi nedeniyle şu an için belirsizliğini koruduğunu söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar