Bahçeli'nin yeni anayasa taslağına CHP ve İYİ Parti nasıl bakıyor?  

Bahçeli'nin yeni anayasa taslağına CHP ve İYİ Parti nasıl bakıyor?  
MHP’nin “yeni anayasa” taslağına Cumhur İttifakı ortağı AKP’den destek gelirken, CHP ve İYİ Parti “gündem değiştirme” çabası olarak niteledi.

AKP TBMM Grup Başkanı Naci Bostancı, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “yeni anayasa” açıklamasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. 

CHP VE İYİ PARTİ NE DÜŞÜNÜYOR? 

"GÜNDEM DEĞİŞTİRMEYE YÖNELİK"

Milliyet'in haberine göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bahçeli’nin açıklamasına ilişkin şunları söyledi: “Metni görmedik ama herhalde Anayasa Mahkemesi’ni (AYM) belki Yargıtay’ı falan da kaldırır. Belki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden de Avrupa Parlamentosu’ndan da çıkalım diyecektir. Kararı saray veriyor. Diğeri usulen onaylıyor. Sayın Bahçeli, ‘tek kişilik hükümet yönetimini tahkim etmemiz lazım’ diyor. Belki parti kapatma ve parti kurma yetkisi de Erdoğan’a verilmiştir bu 100 maddenin içinde. Tamamen gündem değiştirmeye yönelik. Türkiye’nin gündemi mutfaktır. Türkiye’nin gündemi ekonomidir.”

"PEŞİNEN 'RET' DİYORUZ" 

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da, Bahçeli’nin çağrısına peşinen “ret” dediklerini kaydederek, şunları söyledi: “Türkiye’de insanlar hastalıktan telef olmuş, ölüyor; aşı bulamıyorsunuz. Hastanelerde yer yok. Açlıktan insanlar intihar ediyor. Dış politikada Türkiye şamar oğlanına dönmüş. ABD Başkanı sözde Ermeni soykırımını tanıdığını ifade etmiş. Bunlardan bahsetmeden, sadece kamuoyunun gündemini değiştirmek için ortağınızın, ağababanızın bile haberi olmayan anayasa taslak metni hazırlanmış. Biz bu ucube sisteme payanda olabilecek her türlü anayasa teklifine karşıyız. İyileştirilmiş bir parlamenter sistem istiyoruz.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar