Bahçeli'nin unutmak istediği o sözler...

Bahçeli'nin unutmak istediği o sözler...
Çözüm sürecine ilişkin tasarının kanunlaşmasıyla ilgili, 10 Temmuz 2014'te "İhanet sürecinin tamamlanması yolunda AKP ile PKK bir hayli mesafe aldı" açıklamasını yaparak tepki gösteren Bahçeli, Diyarbakır'da "Evet, çözüm sürecini biz başlattık" diyen Erdoğan'a bu kez suskun kaldı.

MHP Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Genel Başkan Devlet Bahçeli, gündene ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhur İttifakı'nı hedef alan kampanyaların yapıldığı ileri süren Bahçeli, "Akıllarınca ittifakımızda çatlak arayanlar, her konuyu çarpıtanlar bundan sonra da bu yollarda nal toplamaya devam edeceklerdir. Cumhur İttifakı camdan yapılmış vitrin süsü bir vazo değildir ki çatlasın. Türk milletinin ruh kökünden doğan erdemli bir ittifakın çatlaması değil, çekemeyenleri, Türkiye'nin önünü kesmek için faal olan mihrapları çatır çatır çatlatması doğaldır, olan da budur. Cumhur İttifakı sipariş üzerine kurulmadı. Pazarlık usulüyle, koltuk sevdasıyla, para pul kaygısıyla vasat bulmadı. Cumhur İttifakı dini kisveye bürünen FETÖ'cülere karşı meydanlarda, caddelerde, sokaklarda, vatanın her karışında "Ya istiklal ya ölüm" inancıyla teşekkül etti. Adam gibi adam olamayanlar bu gerçekleri asla kavrayamaz" dedi.

ERDOĞAN: SÜRECİ BİZ BAŞLATTIK

CHP, İYİ Parti ve Gelecek Partisi'ni de hedef alan değerlendirmeler yapan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da yaptığı "çözüm süreci" açıklamasına ise hiç değinmedi. Cumhur İttifakı'nın büyük ortağı olan AKP'nin Genel Başkanı Erdoğan, konuşmasında, "Biz çözüm sürecini niye başlattık? Anneler ağlamasın dedik. Biz sonlandırmadık, HDP'nin gizli gündemi sonlandır. Samimiyetle başlattığımız süreci bunlar istismar etti" dedi.

BAHÇELİ: İHANET SÜRECİ

Anadolu Ajnsı'nın abonelerine servis ettiği habere göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 10 Temmuz 2014'te; Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı'nın TBMM Genel Kurulu'ndaki oylamasına katıldıktan sonra, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tasarının yasalaşmasıyla ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine, "İhanet sürecinin tamamlanması yolunda AKP ile PKK bir hayli mesafe aldı" diye konuştu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar