Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Fatih Ergin

Fatih Ergin

25. SAAT

Bahçeli'nin AKP planı ve Soylu'ya yeni görev!

TV5'te Muhammed Vefa ve Bünyamin Güler'in sunduğu Ankara Bürosu'na konuk olan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin idam meselesini AKP'yi karıştırmak ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı sıkıştırmak için gündeme getirdiğini belirtti.

Üstün, "Bahçeli'nin cümlelerine baktığımızda, 'Süleyman Soylu'yu terörle mücadelede desteklemek adına bunu önerdim' diyor. Süleyman Soylu ile veliaht olarak gösterilen kişi arasındaki çekişmeyi sağır sultan duydu.

Dolaysıyla bunu AK Parti'yi karıştırmak ve Cumhurbaşkanını sıkıştırmak için atılan bir adım olarak görüyorum. Bahçeli, adeta bir taşla kuş sürüsü vurmak istiyor'' dedi.

Evet, AKP içerisinde nihai hedefi Erdoğan sonrasının liderliği olan Albayrak ve Soylu arasında öteden beri bir mücadelenin yaşandığı artık herkes tarafından biliniyor. Üstün'ün açıklamalarından anlaşılan o ki, Bahçeli de bu mücadelede Soylu'dan yana taraf!

Soylu, her ne kadar en yetkili bakanlığın başında bulunsa da, AKP içerisindeki etkinliği son dönemde ciddi şekilde azaldı. Kulislerde ise Soylu'nun ilk kabine değişikliğinde başka bir bakanlığa kaydırılacağı söyleniyor.

Gelecek Partili Üstün'ün Bahçeli'nin idam çıkışı üzerinden öne sürdüğü durum da iktidar kulislerinin gündeminde yer alıyor. Özellikle Albayrak'a yakın gruplar, Bahçeli'nin hem Soylu'nun parti içerisinde etkinliğini artırmak hem de başka bir bakanlığa kaydırılmasını önlemeye çalıştığını düşünüyor.

Pekiyi Bahçeli, Albayrak-Soylu çekişmesinde neden Soylu'yu destekliyor?

Terörle mücadele sebebiyle mi?

Soylu İçişleri Bakanlığı'ndan ayrılırsa, yerine gelen isim yeniden çözüm sürecini mi başlatacak?

Mesele şu; Berat Albayrak ve ekibi, ittifaka rağmen MHP'ye karşı belli bir mesafeyi koruyor.  AKP'de ipleri tamamen ele almalarının ise Cumhur İttifakı'nı bir arada tutmasını zorlaştıracağına inanılıyor MHP yönetiminin tarafından…

Görünen o ki; Cumhur İttifakı'nın akıbetini asıl belirleyecek olan şey, AKP içerisindeki Albayrak-Soylu mücadelesine endeksli.

Bu mücadelenin seyrine göre, iki parti arasındaki ölü fay hatları yeniden dirilebilir… 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları