Bahçeli'den Erdoğan'a şiir desteği

Bahçeli'den Erdoğan'a şiir desteği
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan'da okuduğu şiire İran'dan gelen tepkilere sert çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bu şiirin neresi yanlış? Ermenistan'a alenen destek verenler bize ne anlatıyorlar?" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şiir desteği verdi.Bakü’deki Azadlık Meydanı’nda düzenlenen Zafer Geçidi Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Aras’ı ayırdılar, mil ilen doyurdular, men senden ayrılmazdım, zor ilen ayırdılar. Ay Laçın, can Laçın men sene kurban Laçın” dizelerine yer vermişti.Erdoğan’ın konuşmasının o bölümüne İran’dan tepki gösterilmişti. Devlet Bahçeli ise o tepkiye sert çıktı.

Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın okuduğu bir şiir özellikle İran'da büyük bir rahatsızlık uyandırmıştır. Bu ülkenin Dışişleri Bakanı mesnetsiz tepki göstermiş, İran Meclis'inde görev yapan 225 milletvekili de hazırlanan kınama mektubuna müştereken imza atmışlardır.

Güneşi balçıkla sıvamak akıl karı mı? 1828 Türkmençayı Antlaşması'ndan beri var olan zorlama statükoyu kabul etmek Türklüğün vicdanında karşılık bulur mu? Aras'ı ayırmadılar mı? Umutları ayırmadılar mı? Bu kadar rahatsızlık duyulmasının izah ve ifadesi nasıl yorumlanmalıdır?Bir kez de ben sesleniyorum: “Aras’ı ayırdılar, mil ilen doyurdular, men senden ayrılmazdım, zor ilen ayırdılar. Ay Laçın, can Laçın, men sene kurban Laçın” Bu şiirin neresi yanlış? Ermenistan'a alenen destek verenler bize ne anlatıyorlar? Arası ayırdılar, hatta kopardılar." 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar