Bahçeli: 'Üniversite sınavını kaldıralım"

Bahçeli: 'Üniversite sınavını kaldıralım"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında, üniversite sınavını kaldıralım çağrısında bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

ÜNİVERSİTE SINAVINI KALDIRALIM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada üniversite sınavının kaldırılması gerektiğini belirtti.

"Evlatlarımızın hayatını iki günlük bir sınava mahkum etmenin adil bir yanı yoktur. Yürürlükteki sınav sistemi yeniden ele alınmalı. Üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır.

Herkes Z kuşağı diyor ama hiç kimse gençlerin içine düştüğü sınav krizini düşünmüyor. MHP olarak biz düşündük."

Siyasi muhataplarımıza çağrıdır. Gençlerimizi daha fazla bunaltmayalım. Onların sosyal, ekonomik ve psikolojik sorun yaşamalarına müsaade etmeyelim.

Artık üniversite sınavlarına neşter vurulmalıdır. Gençlerimize başarı dileyelim ama dönüp bizlere düşen sorumluluğun farkına varalım. İstemek kolaydır. Peki bizler ne yapıyoruz?

Göz nurumuz istikbalimizin gençleri onları kuru kuru değil onlara olan sorumluluğumuzu göstermeliyiz. Gelin üniversite sınavlarını kaldıralım. Onların sosyal ekonomik ne psikolojik sorun yaşamalarını ortadan kaldıralım."

KATARLILARA SINAVSIZ EĞİTİM İDDİASI!

Sınavın bir gün öncesinde kurgulanan algı operasyonuyla yalan bir haber servis edilmişti. İddia şuydu, Katarlı gençler Türkiye'de sınavsız tip okuyabilecekti. Niyeti kötü bazı gazeteler ve sosyal medya hesapları bu yalanı körükledi. Bu çarpıtmanın iç yüzünü araştırmaya, doğruluğunu analiz etmeye gerek duymadan aceleyle devreye giren CHP Başkanı, Twitter mesajıyla gençlerimizi galeyana getirmek için fitne tezgahını açtı.

Vahim olan şudur ki, YKS'ye bir gün kala gençlerimizi kışkırtmaya niyetlenen Kılıçdaroğlu, yaş tahtaya basmakla kalmadı, kendini rezil etti. TC Hükümeti ile Katar devleti hükümeti arasında, askeri alanda eğitim, teknik ve bilimsel iş birliği anlaşmaları 27 Mayıs tarihinde imzalanmıştı.

Bu anlaşma hükümleri dikkate alınıp askeri sağlık alanında iş birliği tesis etmeyi arzu ederek 2 Mart tarihinde imzalanan protokol, kapsamında sadece askeri personelin Türkiye'de eğitim alması kararlaştırılmıştır. Katarlı gençlerin sınavsız tıp okumaları gerçek dışı bir iddiaydı.

Bu yalanı haberleştiren bazı haber siteleri ise hemen U dönüşü yapmışlar ve özür dilemişlerdir. Ancak Kılıçdaroğlu'ndan ses seda çıkmamıştır.  CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ahlak ve etik kaygısı taşıyorsa, Türk gençliğinden, YKS'ye giren kardeşlerimizden özür dilemek mecburiyetindedir. Gençlerimize ayıp etmiş, yanlış yapmış, vebal altına girmiştir.

"KILIÇDAROĞLU SANA ACIYORUM"

Geçen haftaki grup konuşmasında 'Bahçeli'yi muhatap almayı doğru bulmam' diyor. Sayın Kılıçdaroğlu, senin muhataplarını ayrıntısıyla biliyorum, sana da acıyorum. O melun muhataplarının arasında şahsımı almadan da hem rahatsızım hem kaygısızım. Bunu hak ettiğimi düşünmüyorum. Geç bunları sayın Kılıçdaroğlu. 

Süleyman şah türbesi ile ilgili ne söylediğimi sen bilmesen ne çıkar sen demesen ne yazar. CHP liderine sesleniyorum: Kendisini her kim esir aldıysa korkmasın bize söylesin, yardım diyorsa yardım edelim, imdat diyorsa elinden tutalım, fidye istiyorlarsa verelim, boyunduruktan kurtaralım, yazık oluyor. Boş boş konuşmaktan da vazgeç. Siyasi itirafçı olabilirsin, pişmanlık yasasından da yararlanabilirsin.

Borcu varsa ödeyelim, fidye istiyorlarsa karşılayalım, boyundurluktan kurtaralım. Göz göre göre kürek mahkumuna dönüşüyor. Atarı gideri bırak, mertçe bize derdini söyle. Söyle ki sana şifa olalım, kol kanat gerelim. Sığınacak bir liman arıyorsan altı delik takanla Cumhur İttifakı'nın sahillerine yanaşabilirsin, siyasi itirafçı olabilirsin, pişmanlık kanunundan istifade edebilirsin. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar