Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Fatih Ergin

Fatih Ergin

25. SAAT

Bahçeli beş ok karşıtı mı?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında MHP'ye yönelik eleştirilerde bulunurken, 'gerçek milliyetçi ve vatanseverin kendilerinin olduğunu' söylemesi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi çok kızdırdı….

Bahçeli kızmasın da ne yapsın? MHP çatısı altında yer almadığı halde milliyetçi olmak, milliyetçilik yapmak kimin harcına ve haddine?

Hani tarikatlar ve cemaatler kendilerinden başka kimseyi Müslüman görmez, hak yolunda kabul etmez ya, MHP de o misal…

Bu anlayışa göre; Türk milliyetçisi olmanız, kendinizi bu şekilde tanımlamanız için temel kriter, Türk olmanız ya da kendinizi Türk hissetmeniz değil, MHP'li olmanızdır!

Bahçeli'nin Kılıçdaroğlu'na yönelik sözlerinde de bu anlayış yansıyor. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun, 'En azından altı okun içindeki milliyetçiliği hatırladığını' ifade ederek, CHP liderine 2023'te MHP'nin Tunceli'den milletvekili adayı olmasını teklif etti…

Madem Kılıçdaroğlu 6 oktan birinin milliyetçilik olduğunu hatırladı, o zaman milliyetçi siyasetini CHP'de yapsın, olmaz mı?

Dahası, 6 okun milliyetçilik dışındaki ilkelerini sayın Bahçeli ne zaman hatırlayacak? 

Mesela altı oktan biri de halkçılık. Türk milliyetçiliği ise; Türk halkının yabancı boyunduruğuna ve sömürgeciliğe karşı tepkisinin ideolojik plandaki ifadesidir. Böyle bir milliyetçilik halkçılıktan ayrı düşünülebilir mi? Halkçılıkla çelişecek şekilde icra edilebilir mi?

Kaldı ki Halkçılık, aslında milliyetçilik fikrinin bir sonucudur. Oysa bugün ise Türkiye'de bir yanaşma düzeni kuran, bu düzene yanaşmayanı ekmeği ile terbiye eden, sindiren bir iktidar var…

Ve bu iktidarın ortağı da MHP!

Atatürk'ün ilkelerine, yani altı oka AKP iktidarı döneminde altı süngü saplandı. Cumhuriyetçilik - Tek adam rejimi ile, Devrimcilik -Karşı devrimcilik ile, Halkçılık -Yandaşlık  ve Otokratlık ile, Milliyetçilik - Ümmetçilik ve etnikçilik ile, Laiklik - Antilaiklik, mezhepçilik ile ve Devletçilik - Özelleştirmecilik ile süngülendi…

Öyleyse? Kılıçdaroğlu'nun milliyetçilik okunu hatırlamasını olumlu bir gelişme olarak değerlendiren Bahçeli'nin de Cumhuriyetin kuruluş misyonunu temsil iddiasındaki bir partinin genel başkanı olarak diğer beş oku hatırlaması gerekmez mi?

Ama önce milliyetçiliği yeniden ele alması gerekir! Milletin yarısını "illet-zillet" diyerek düşmanlaştıran bir milliyetçilik, milliyetçilik olarak hatırlanmayacak çünkü…

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları