Bahçeli: “Amerika’yı ikna ederek tehdidi azaltmak yadırganamaz”

Bahçeli: “Amerika’yı ikna ederek  tehdidi azaltmak yadırganamaz”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Bayramlaşma töreninde, "Amerikalı Türkiye'ye gelmiş ise bunları ikna edip merkezi bir iş birliğiyle Türkiye'yi tehdit ve tehlikelerden kurtaracak bir akılcılığı öne çıkarmak lâzım" ifadelerini kullandı.

ABD ile Türkiye arasında varılan mutabakat sonrası, Suriye’de güvenli bölge oluşturmak için kurulan 'Müşterek Harekât Merkezi'nde görevlendirilecek 90 veya 95 kişiden oluşan ilk ABD'li askerler Şanlıurfa’ya ulaştı.

Milli Savunma Bakanlığı ise, Suriye'de oluşturulacak Güvenli Bölge'ye yönelik Müşterek Harekat Merkezi çalışmaları kapsamında ön hazırlık için 6 kişilik ABD heyetinin Şanlıurfa'ya ulaştığını açıkladı!

Baylamlaşma töreninde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise konuyla ilgili soruyu cevaplandırırken “95 kişi” dedi. Bahçeli şöyle bir değerlendirme yaptı:

“Senelerdir Orta Doğu'da dolaşan, Irak ve Suriye'de Türkiye'yi tehdit edebilecek her türlü gayretin içerisinde olan ama Türkiye'nin bugünkü demokratik yaklaşımı, kararlı duruşu ve dış politikadaki etkinliği ile 95 tane Amerikalı Türkiye'ye gelmiş ise bunları ikna edip merkezi bir iş birliğiyle Türkiye'yi tehdit ve tehlikelerden kurtaracak bir akılcılığı öne çıkarmak lâzım...

Suriye'de dolaşan Amerikalıları, çuval geçirenleri bir kenara atacaksınız, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin dış politikadaki etkilerini de dikkate alarak, Türkiye'de bir güvenlik koridorunun oluşması için her tarafı karıştıran Amerika'yı ikna ederek biraz tehdit ve tehlikeleri hafifletme yolu, yadırganacak bir yol olarak düşünülmemelidir."

Bahçeli, kurulacak olan bölgenin tampon bölge değil, bir güvenlik bölgesi olduğunu vurgulayarak, "Güvenlik bölgesini, dış unsurların ülkemizi tehdit ettiği bir alan olarak dikkate alınması gereken ve Türkiye'nin, bağımsızlığını, bütünlüğünü, kardeşliğini koruyacak bir alan olarak düşünmek ve Orta Doğu'ya da barışı getirmek olarak düşünülmelidir." diye konuştu.

"BİRAZ SABREDİN"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, harekât merkezinde gecikme olduğu takdirde Türkiye'nin B ve C planlarının hazır olduğuna ilişkin açıklamalarının hatırlatılması üzerine Bahçeli, "Genelkurmay Başkanlığı yapmış, şu anda Milli Savunma Bakanı olan ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile uyumlu çalışan bir kişinin A planını, B planını şimdiden öğrenmek ve bunu dünya kamuoyunda tartışmak veya bunları o manada uyarmak zannediyorum tarihi bir hata olur. Biraz sabredin bakalım." dedi.

Bahçeli, "Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı sorunları dikkate alarak, özellikle dış politikadaki yoğunlaşmayı göz önüne alarak, bazı değerlendirmelerinde mutlaka siyasi partiler arasında bir dayanışma ve bir milli mutabakatın sağlanması zaruret halindeyken, Türkiye’yi yeniden kaosa sürükleyebilecek yaklaşımlar içerisinde bulunmak kanaatimizce demokrasimiz, toplumumuz ve ülkenin istikrarı açısından önemli zararlar vereceği inancındayız." diye konuştu.

BAHÇELİ’NİN YARDIMCISI: “TÜRKİYE FIRAT'IN DOĞUSUNA GİRMEK ZORUNDA”

Bahçeli iktidarın, ABD ile vardığı mutabakatı savunmakta zorlanırken MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu, "Türkiye Fırat'ın doğusuna girmek zorunda, oraları kontrol etmek zorunda. Oralarda Türkiye'nin kontrolünün olmayacağı bir koridora müsaade etmemek zorunda... Evlatlarımıza, bugün bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşayacakları Türkiye bırakmamak gibi bir sorumluluğumuz var." dedi.

Vahapoğlu, “İsrail'in güvenliğini sağlayabilmek için PKK ve türevlerine Suriye'nin kuzeyinde bir piyon devlet kurulması için gayret gösteriyorlar. Aynı ittifak içinde yer aldığımız ABD iki kolorduyu donatacak kadar silah, mühimmat veriyor. Neymiş 'Türk ordusu Fırat'ın doğusuna geçmesin.' Bunu söylüyorlar. Bunu 'zillet ittifakı' dediğimiz adamlar söylüyor. Ayık olmak zorundayız.” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar