Bahadır Yenişehirlioğlu: "Orhan Osmanoğlu'nu sarıldım ve kokladım"

Bahadır Yenişehirlioğlu: "Orhan Osmanoğlu'nu sarıldım ve kokladım"
Payitaht Abdülhamid dizisinde Tahsin Paşa karakterinde oynayan Bahadır Yenişehirlioğlu, hanedan torunu Orhan Osmanoğlu ile ilgili "Dizinin final sahnesini izleyince ayağa kalkıp alkışladık, ben gidip Orhan Osmanoğlu’na sarıldım ve onu kokladım. Şaşırdığını görünce ben sizi değil Abdülhamid Han’ı kokluyorum" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Necmeddin Erbakan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen söyleşide konuşan Orhan Osmanoğlu, "Ders kitaplarında Abdülhamid Han hakkında pek bir şey göremedim ama çocuklarım onun hakkında kızıl sultan yazdığını söyledi. 60’lı 70’li yılların Türkiye’sinde Abdülhamid Han hakkında konuşamazdınız. Payitaht: Abdülhamid Han Dizisi’ndeki entrika Abdülhamid’e yapılanların yarısıdır" dedi.

"BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI ÇIKMAZDI"

Osmanoğlu ayrıca, "Abdülhamid Han tahtta kalsaydı ne olurdu?" sorusunu ise, "Birinci dünya savaşı çıkmazdı çıksa bile Osmanlı bu savaşa girmezdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucuları Abdülhamid Han'ın kurduğu okullardan mezundur. Abdülhamid Han'a çok şey borçluyuz" şeklinde cevaplandı.

"ORHAN OSMANOĞLU'NA SARILDIM VE KOKLADIM"

Oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu ise, "Bende Abdülhamid Han aşkı çok büyüktür. Dizinin final sahnesini izleyince ayağa kalkıp alkışladık, ben gidip Orhan Osmanoğlu’na sarıldım ve onu kokladım. Şaşırdığını görünce ben sizi değil Abdülhamid Han’ı kokluyorum dedim. Ben bu dizinin sıradan bir dizi olduğunu düşünmüyorum. TRT bana bu teklifi yaptığında, projeyi ve niyeti o dakika anladım. Abdülhamid dönemi ile günümüz birbirine çok benziyor. O dönemin anlatılması bugünün daha iyi anlamamızı ve yarını daha iyi şekillendirmemizi kolaylaştırır. Bizim ailemizde Abdülhamid çok sevilir, annem tam bir Abdülhamid hayranıdır" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar