Babil dizisine soruşturma iddialarına açıklama

Babil dizisine soruşturma iddialarına açıklama
Yayınlanan ilk bölümüyle çok konuşulan ve FETÖ propagandası suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı iddia edilen Babil dizisi için Ay Yapım'dan açıklama geldi. Başrollerinde Halit Ergenç, Ozan Güven ve Aslı Enver'in yer aldığı dizi için yapımcı şirkete soruşturma bilgisi ulaşmadığı açıklandı.

Başrollerinde Halit Ergenç, Ozan Güven ve Aslı Enver gibi oyuncuların yer aldığı 'Babil' dizisine yönelik FETÖ propagandası suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı iddiasıyla açıklama yapıldı. Dizinin yapımcısı Ay Yapım'ın avukatı kendilerine böyle bir soruşturma bilgisi ulaşmadığını açıkladı.

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre, söz konusu iddiaları sosyal medyadan takip ettiklerini belirten yapım şirketinin avukatı, “Zaman zaman yeni başlayan projelerle ilgili bazı iddialar ortaya atılıyor. Bizler ise bu süreçte suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu dizi rüşvet aldığı iddia edilen bir akademisyenin hayat hikâyesinden ibaret. Herhangi bir yöne çekmek asla doğru değil” dedi. Söz konusu iddialara ilişkin yazılı bir açıklama yapmayacaklarını belirten avukat, kendilerine soruşturma ile ilgili herhangi bir bilgi ve tebliğin ulaşmadığını tekrarladı.

“Babil” dizisinde; işinden ihraç edilen, yurt dışına çıkamayan, banka hesaplarına bloke konulan ve ABD’ye kaçak yollardan gitmeye çalışan bir profesör konu ediliyor. Sosyal medyada kullanıcılarının bir kısmı dizinin; 15 Temmuz sonrası KHK'lılar (Kanun Hükmünde Kararname) ve bunun doğurduğu mağduriyetleri anlattığını belirtti.  Diziye, FETÖ propagandası yapıldığı gerekçesiyle soruşturma açıldığı iddia edilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar