Babacan'ın danışmanından yeni parti çıkışı!

Babacan'ın danışmanından yeni parti çıkışı!
Yeni parti kurma hazırlığında olan eski bakan Ali Babacan'ın danışmanı çarpıcı bir iddiada bulunarak kurulacak partinin AKP içinden grup çıkarabileceğini ifade etti

Eski Başbakan yardımcısı ve ekonomi bakanı Ali Babacan’ın ismini vermek istemeyen danışmanı Reuters haber ajansına yeni parti iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Danışmanın açıklamasında, Babacan’ın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le birlikte yeni partiyi büyük ihtimalle sonbaharda kuracağını ifade etti.

Danışman, “Yeni parti AKP’nin ilk yıllarındaki politikalarını savunacak” ifadelerini kullandı.

MECLİS’TE GRUP KURULABİLİR!

Babacan’ın ekibine yakın olduğunu ifade eden danışman, Meclis’teki AK Parti milletvekilleri de dahil bazı siyasetçilerle ve akademisyenlerle görüşmeler yürütüldüğünü dile getirdi. Aynı danışman, AK Parti’nin Meclis grubundan ayrı bir grup çıkarılabileceğini söyledi ancak kaç milletvekilinin istifa edebileceği konusunda bir sayı vermedi. Bir partinin TBMM’de grup kurabilmesi için en az 20 milletvekilinin olması gerekiyor.

Danışman, “bazı önemli ve sürpriz isimlerden de destek beklediklerini” açıkladı.

AKP’Lİ YETKİLİDEN KRİTİK ÇIKIŞI!

Reuters’ın konu ile ilgili ulaştığı AK Partili bir yetkili ise yeni parti kurma çalışmalarından haberdar olduklarını ifade etti. Adının açıklanmaması koşuluyla Reuters’a konuşan AK Parti yetkilisi, “Babacan güçlü ve saygı duyulan bir isim. AK Parti elbette yeni kurulacak partiden etkilenecektir ancak bu etkinin doğuracağı oy kaybı ile başa çıkabilir” söyledi.

AKP yetkilisi, partinin İstanbul’da yenilenen seçimin sonuçları ile oluşan yeni tablonun sorumluluğunu alması gerektiğinin altını şu şekilde çizdi:

“Devleti yönetmeye devam ederken, insanların içinde olabileceğimiz bir siyasete geri dönmeliyiz”

Reuters’a konuşan, ayrı bir parti kuracağı söylenen Ahmet Davutoğlu’nun ekibinden biri de, eski başbakanın “yeni bir adım” atmayı planladığını söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar