Babacan ile Davutoğlu, Millet mi yoksa Cumhur İttifakı'na mı katılacak?

Babacan ile Davutoğlu, Millet mi yoksa Cumhur İttifakı'na mı katılacak?
Ali Babacan'ın DEVA Partisi ile Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi seçime girmeye hazır mı? İttifak konusunda DEVA Partisi ile Gelecek Partisi hangi konuda ayrışıyor? İki partinin teşkilatlanma sürecini nasıl yönetiyor? İşte soruların yanıtı...

Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi ile Ali Babacan'ın DEVA Partisi'nin teşkilatlanma süreci ve ittifak konusundaki hamlelerine ilişkin Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya bilgilerini aktardı. 

"Gelecek ve Deva partilerinin yöneticilerini arayıp, örgütlenmelerinin ne durumda olduğunu sordum" diyen Sarıkaya, Ahmet Davutoğlu’nun liderliğini yaptığı Gelecek Partisi bu konuda çok daha fazla yol almış" dedi. 

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemalettin Kani Torun’un aktardığına göre 52 vilayette örgüt kurulduğunu ifade eden Sarıkaya, "İl ve ilçe başkanları ve yöneticileri atanmış; bu hafta sonu 10 il daha eklenecekmiş" dedi. 

Sarıkaya, ittifak konusuna ilişkin Torun'un "O günün şartlarına bakmadan bugünden kendimizi bağlamak doğru değil, ama bizim tercihimiz muhafazakar sağ partilerin bir arada ittifaka girdikleri yapıdır" dediğini aktardı. 

İYİ PARTİ VE DEVA'YA KOMŞU OLUYORLAR

Sarıkaya aldığı bilgilerle Gelecek Partisi'nin genel merkez binasını İYİ ve DEVA partilerinin de bulunduğu semtte tuttuğunu ve yakında taşınacaklarını ifade etti. 

DEVA “UZAKTAN” SEÇMİŞ

Ali Babacan’ın Deva Partisi'nin korona virüs önlemleri kapsamındaki yasaklar sürecini dijital çözüm ile aşmaya çalıştığı ifade eden Sarıkaya, "Türkiye 18 bölgeye ayrılmış ve her bölgenin başına bir isim verilmiş. Onlar da il ve ilçe teşkilatına talip isimlerle zoom uygulaması üzerinden uzaktan görüşme yapmış. Son dönem Babacan’ın hem televizyon hem de Youtube üzerinden yaptığı yayınların etkisiyle teşkilatta görev almak isteyen sayısında artış olmuş" dedi. 

Teşkilat Başkanı Nihat Ergün'ün, “Görüşmelerimizi tamamladık ama yüz yüze görüşme olmadan doğru bulmuyoruz, şimdi bir de kendileri ile görüşüp bu hafta sonuna kadar büyük ihtimal atamalarını yapacağız” dediğini aktaran Sarıkaya, "Ergün’ün hedefi de Haziran sonuna kadar il ve ilçe kongrelerinin tamamlanıp, en geç Ağustos sonu veya Eylül başında büyük kongreyi yapmış olmak.
Erken seçim beklentisi olmadığını söyleyen Ergün, vekil transferine sıcak bakmamakla birlikte, “siyasetin bozulan dengesinden dolayı konulan engelleri aşmak için ihtiyaç haline getirildiğini” belirtti" ifadelerini kullandı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar