Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Fatih Ergin

Fatih Ergin

25. SAAT

Azınlıklar için TTB'den "Türk" ifadesini atmak!

"Türkiye Türklerin değil, Türkiye'de yaşayanlarındır." (Kayseri'deki bir mitingte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatıyla)

"Bizim kitabımızda Türklük yok."

"Biz bu ülkede Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abhazasıyla, Arnavutuyla, ne olursa olsun hepsiyle biriz, beraberiz. Hepsine sevgimiz, saygımız var. Ayırım yok.

Onlar alt kimliği oluşturuyor, ama bunun üzerinde bir üst kimlik var. Bu nedir? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır." (T.C. Anayasası 66. Madde; "Türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür" )

"Kimse bize Türklükle gelmesin. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklar altına almış bir iktidarız."

"30'larda Hitler ve Stalin gibi toplumu formatlamak için bu tür uygulamalar yapılıyordu. Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde çocukların içtimaya dizildiği, ırkçı sloganlar okunan metinler göremezsiniz. Bal bal demekle ağız tatlanmaz. Balı yersen ağız tatlanır, Türk'üm demekle Türk olunmaz." (Andımız kaldırıldıktan sonra.)

"Türkçülük bölücülüktür." (MHP ile ittifak kurulduktan sonra, iki kez söyledi.)

"Tek millet diyoruz. Dikkat edin. Türk demiyoruz, Kürt demiyoruz. Hepsini içine alan bir ifade kullanıyoruz. Yani 80 milyonuyla 'tek millet' diyoruz." (MHP ile ittifak kurulduktan sonra.)

"Bu karar, birtakım eski hastalıkların hâlâ bünyemizde yaşadığını gösteriyor. Bize göre milletimizin en büyük ve en etkili andı İstiklal Marşımızdır. İstiklal Marşımız dışında bir ant tanımıyoruz, tanımayacağız." (Danıştay'ın Andımız kararı sonrası.)

"Türkçülük yaparsanız, Kürtçülük yapma hakkınız doğar."

"Dedik ki 'Etnik milliyetçilik olmayacak.' Niye? Çünkü bunlar bizi ayırıyor. Biz, kültürel milliyetçiliği ortadan kaldırdık. Niye? Bunlar bizi ayırıyor. (Tekrarlanan İstanbul seçimleri sırasında.)

Bunlar, "şahsım" hazretlerinin Türklük ve Türk milliyetçiliğine bakışından bazı kesitler...

Verilecek başka örnekler de var tabii. Sadece zat-ı âlilerinden değil, partisinde birlikte siyaset yaptıkları isimlerden de örneklerle dolu hafızalar...

Mesela, "Türk ırkı diye bir şeyin aslında olmadığını" AKP'li Yasin Aktay sayesinde öğrenmiştik...

"Türk olma zorunluluğundan" da AKP sayesinde kurtulduğumuzu müjdelemişlerdi!

Demokratikleşmenin büyük bir adımı olarak anayasadan Türklüğü çıkarma gibi dâhiyane(!) fikri de yine AKP'li Ayşenur Bahçekapılı gündeme getirmişti... ( Şimdi Saray'da danışmanlık yapıyor.)

AKP'li Mehmet Uçum ise, "Kuruluş felsefesi dışlayıcı ve baskıcı ulus yaklaşımı üzerine kuruldu. İşte bu yaklaşımı benimseyen Türkiye toplumunun bugün oluşturmaya çalıştığı millet artık Türkiye milletidir" diyerek, "Türk milleti" kavramını değiştirmeye çalıştıklarını itiraf etmişti. 

Yüksek perdeden Türk alerjili fikirleri sayesinde olsa gerek, o da Saray'da danışman şimdilerde...

Sizin anlayacağınız; iktidarları boyunca Türklükle mücadele ettiler! Siyaseten mücadele ettiler, fikren mücadele ettiler...

Önüne gelen Türk hasmı ile (FETÖ, İmralı, PKK, Barzani, Salih Müslim vs...) ortaklık yaptılar!

İslam'ın reddetmediği milliyetçiliği günah ilan ettiler ama "kavm-i necip" diyerek Türklük karşısında Arap ırkçılığı yaptılar, ihvan milliyetçiliği yaptılar.

Gelin görün ki; Türklüğe öfkesi hiç dinmeyen, Türklükle kavgası hiç bitmeyen, tabelalardan T.C. ibaresini, okullardan "Türk'üm" diye başlayan Andımız'ı kaldıran iktidar, şimdilerde Türk Tabipleri Birliği'ne "Türk" ifadesini yakıştıramıyor!

Tamam, Türk Tabipleri Birliği'ni yönetenler sütten çıkmış ak kaşık değil. Hatta TTB'yi yönetenler içerisinde gerçekten Türk'ten nefret eden de olabilir... Vardır!

Tıpkı AKP'nin sicilinden verdiğimiz örneklerde olduğu gibi, Türk Tabipleri Birliği ve Türkiye Barolar Birliği'nin kamuoyunun sinir uçlarına dokunan kabul edilemez açıklamalarını da kimse yok sayamaz!

Ama esas mesele bu değil. Esas mesele, Türk Tabipleri Birliği'ndekilerin değil, iktidarın Türk alerjisinden kaynaklanıyor...

Söz konusu meslek kuruluşlarının kamuoyu vicdanında mahkûm edilmiş bazı açıklama ve tavırları bahane yapılarak, ülkeye ve ulusa aidiyetleri ortadan kaldırılmak isteniyor!

Bunun bir adım sonrası, farklı yapı ve adlarda, azınlıklara ve etnisitelere ait meslek kuruluşlarının açılmasıdır! Türk ve Türkiye adının silinmek istenmesinin perde arkası budur...

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları