Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, çatışmaların durma koşulunu açıkladı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, çatışmaların durma koşulunu açıkladı
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Azerbaycan’ın tek koşulu Ermenistan ordusunun geri çekilmesidir. Eğer geri çekilirlerse çatışmalar durur" açıklamasında bulundu.

İlhan Aliyev'den kritik açıklama

 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın saldırısı sonrası süren çatışmalar hakkında konuştu.

Aliyev, Çatışmaların durmasının tek koşulunun Ermeni ordusunun geri çekilmesinin olduğunu belirterek, Türkiye'ye teşekkür etti.  

Uluslararası haber ajanslarının “son dakika” koduyla servis ettiği açıklamalarda Aliyev, bu zorlu dört günlük süreçte yaşananları aktardı. 

Dağlık Karabağ konusunda Ermenistan karşısında Pakistan, Afganistan ve Türkiye’nin kendilerine destek verdiğini söyleyen Aliyev, bu ülkelere teşekkür etti. 

Aliyev, son günlerde özellikle Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın sık sık gündeme getirdiği, “Türk ordusu Azerbaycan’a yardım ediyor. Türk uçakları bizim uçaklarımızı vurdu” iddiası ile ilgili de konuştu. Aliyev, Azerbaycan ordusunun dışarıdan herhangi bir destek almadığını da vurguladı.

Aliyev ayrıca, "Tek koşul Ermeni ordusunun geri çekilmesidir. Bu olursa çatışma durur"  dedi.

Aliyev sözlerine şöyle devam etti:"Başarılı operasyonlarla, stratejik noktaları işgalden kurtardık. Artık bu topraklardan bizi kimse çıkaramaz." 
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar