Ayvalık'ta kıyamet koptu! İzmir'de vapur seferleri iptal edildi

Ayvalık'ta kıyamet koptu! İzmir'de vapur seferleri iptal edildi
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde sabah saatlerinde şiddetli sağanak etkili oldu. Fırtına nedeniyle 20 tekne battı. İzmir'de ise vapur seferleri iptal edilirken İstanbul'da da yağış ve fırtına etkili olmaya başladı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde saat 07.00 sıralarında sağanak yağış ile birlikte hızı saatte 80 kilometreye ulaşan fırtına etkili oldu. Sağanak ve fırtına sahildeki balıkçı, gezi ve dalış teknelerine de zarar verdi. Ayvalık ve Altınova sahillerinde ilk belirlemelere göre 20 tekne battı. Sahil bandında kaldırım taşları fırtına nedeniyle söküldü.

aaa-005.jpg

Altınova'da bir evin çatısı fırtına nedeniyle uçtu. Gönül Yolu Köprüsü yakınlarında bulunan bir zeytin ağacı ve birkaç sokak lambası direğinin de devrildiği bildirildi. Belediye ekipleri, temizlik çalışması yaparken, ilçede hasar tespiti çalışmalarının da sürdüğü bildirildi. (DHA)

 

İZMİR'DE VAPUR SEFERLERİ İPTAL

İzmir'de etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle vapur seferleri iptal edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamasında "Fırtına nedeniyle vapur ve araba vapuru seferleri iptal. İzmir Körfezi'nde etkili olan şiddetli karayel nedeniyle vapur seferlerimiz geçici olarak durdurulmuştur. Hava koşulları normale döndüğünde seferlerimiz yeniden başlayacaktır. Otobüslerimiz ek seferlerle destek verecek." denildi.

whatsapp-image-2021-05-21-at-11-08-30.jpeg

ARMAN ÇAĞLAYAN'DAN MESAJ

Ayvalık'ta yaşayan Arman Çağlayan sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Çağlayan, "Ayvalık bir afet yaşıyor. Şiddetli fırtına sabah 5.30’dan beri devam ediyor. Büyük gezi teknelerinin çoğu battı. Elektrik direkleri, yolcu durakları, cam çerçeve ne varsa kırıldı. Zeytin ağaçları çiçeklenmişti çiftçi çok üzgün . Şiddetli fırtına halen devam ediyor." dedi.

eee-003.jpg

İSTANBUL'DA DA YAĞIŞ BAŞLADI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için de şiddetli yağış uyarısında bulundu. İstanbul'da etkili olan şiddetli rüzgar vatandaşlara zor anlar yaşatırken, mega kentte gökyüzünü kara bulutlar kapladı.
 

gdsgds-002.jpeg

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar